facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Χωρίς κενή θέση ΜΕΘ Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά

Απολύτως οριακή είναι η λειτουργία των ΜΕΘ CoViD στις περιοχές όπου "καλπάζει" η πανδημία. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), δεν υπάρχει ούτε μία κενή κλίνη στη Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.

Επικαλούμενος δεδομένα από το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος παρουσιάζει πανελλαδικά την εικόνα ως εξής:

  • Κεντρική Μακεδονία: Λειτουργούν 106 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες είναι κατειλημμένες. Στα περιφερειακά νοσοκομεία λειτουργούν άλλες 34 κλίνες, οι οποίες είναι, επίσης, γεμάτες. Εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται 2 διασωληνωμένοι στο ΑΧΕΠΑ, 4 στο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης, 7 στο "Παπαγεωργίου" (στη ΜΑΦ) και 3 στη Χαλκιδική.
  • Θεσσαλία: Λειτουργούν 44 κλίνες και είναι πλήρεις στο σύνολό τους.
  • Ανατολική Μακεδονία: Λειτουργούν συνολικά 23 κλίνες ΜΕΘ CoViD και υπάρχει 1 κενή (Καβάλα).
  • Δυτική Μακεδονία: Λειτουργούν 8 κλίνες και είναι όλες κατειλημμένες. 
  • Στερεά Ελλάδα: Είναι πλήρεις και οι 18 λειτουργούσες κλίνες ΜΕΘ.
  • Αττική: Λειτουργούν 213 κλίνες ΜΕΘ και είναι κενές οι 18 (4 στο "Αττικόν", 3 στο Θριάσιο, 4 στο ΚΑΤ, 6 στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και 1 στο "Ιπποκράτειο" της Αθήνας). Στο Λεκανοπέδιο λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ, έναντι 973 τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ασθενείς δεν μπορούν να διακομιστούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news