facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Κρήτη: 400 μετανάστες εντοπίστηκαν πάνω σε πλοίο – Τεράστια επιχείρηση από το λιμενικό

Μετά από πολύωρες έρευνες οι λιμενικές αρχές εντόπισαν το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες που εξέπεμψε σήμα sos ανοιχτά της Κρήτης.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, προχθές το βράδυ ένας άνδρας επικοινώνησε με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112, και ανέφερε ότι βρίσκεται σε σκάφος ανοιχτά της Κρήτης γεμάτο με μετανάστες που κινδυνεύει.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης με σκάφη του λιμενικού να… χτενίζουν την θαλάσσια περιοχή και τελικά σήμερα το εντόπισαν.

Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 400 περίπου άτομα τα οποία όπως δήλωσαν έφυγαν από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό χώρες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σκάφη του λιμενικού οδηγούν το πλοίο με τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό, αυτή η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συντονισμένες διπλωματικές ενέργειες προκειμένου η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να πάρει πίσω τους 400 και πλέον μετανάστες που μετέφερε το τουρκικό πλοίο προχωράει η Αθήνα.

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έστειλε αίτημα, σε συμφωνία με το υπουργείο Εξωτερικών και με την έγκριση του Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα για να παραλάβει πίσω τους μετανάστες, όπως υποχρεούται να κάνει σύμφωνα με την ευρωπαϊκή σύμβαση που έχει υπογράψει.

Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με την Frontex και την Κομισιόν και έγινε σαφές ότι η Ελλάδα βάσει των δεσμεύσεων θα φιλοξενήσει τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο, αλλά ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και να ζητηθεί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, παίρνοντας πίσω τους μετανάστες όπως αναφέρει το prototheema.gr.

meta2

Το φορτηγό πλοίο θα μεταφερθεί σε νησί των Δωδεκανήσων και οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ξεκίνησε από κάποιο λιμάνι της Τουρκίας και είχε προορισμό την Ιταλία. Ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και οι διακινητές.

meta

Δείτε το βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού

 

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λ.Σ.

cretapost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news