facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

“Δεν υπάρχει ραδιενέργεια στον ΧΥΤΑ Φυλής” λέει πόρισμα 4 επιστημόνων της ΕΕΑΕ. Έκαναν μετρήσεις τον Ιούνιο κατόπιν αιτήματος του Χρήστου Παππού

Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα και λαμβανομένης υπόψη της φύσης των πρακτικών, στις οποίες γίνεται χρήση ακτινοβολιών στη χώρα μας, το Τμήμα Ελέγχου Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), θεωρεί πως δε συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για ραδιολογική επιβάρυνση της περιοχής». Με τη φράση αυτή, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας φαίνεται να βάζει σφραγίδα σε μια υπόθεση που ταλάνισε πολύ και ποικιλοτρόπως το τοπικό πολιτικό σκηνικό και έδωσε αφορμή για εγκλήσεις, αντεγκλήσεις, επιθέσεις, μηνυτήριες αναφορές και πολλά λόγια.

Κυρίως, όμως, επιβεβαιώνει διπλά την απόφαση του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού να μη συρθεί πίσω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να διατηρήσει ψύχραιμη στάση και να ζητήσει ο ίδιος, για δεύτερη φορά, τη διενέργεια ραδιολογικής έρευνας στο ΧΥΤΑ από εξειδικευμένους επιστήμονες, προκειμένου να έχει στα χέρια του επίσημα στοιχεία πριν προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Στον ΧΥΤΑ επιστήμονες της ΕΕΑΕ

Στις 2 Ιουνίου 2020, την πόρτα του ΧΥΤΑ Φυλής πέρασαν 4 επιστήμονες της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ύστερα από σχετικό έγγραφο αίτημα του δημάρχου Φυλής, προκειμένου να μετρήσουν τα επίπεδα ραδιενέργειας στον χώρο. Αφορμή για το αίτημα υπήρξαν οι αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις με αφορμή μελέτες της Asprofos (πάλι ύστερα από παραγγελία του Χρήστου Παππού), οι οποίες έκαναν λόγο για εκτρωματικά επίπεδα ακτινοβολίας στην περιοχή. Παρά το γεγονός, ότι η ΕΕΑΕ είχε αμφισβητήσει επισήμως και εγγράφως τα αποτελέσματα των μελετών, η κοινωνική και πολιτική ζωή της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, δηλητηριαζόταν καθημερινά, από επιθετικές αναφορές.

Οι 4 επιστήμονες, μαζί τον υπεύθυνο του ΧΥΤΑ και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Γιώργο Ζαχαρόπουλο, διένυσαν απόσταση 16 χιλιομέτρων στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων και μέτρησαν πάνω από 50 σημεία της εγκατάστασης. Στο πόρισμά που εξέδωσαν αναφέρουν ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζομένους στο ΧΥΤΑ, ούτε για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς οι συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων που παρατηρήθηκαν, δε χρήζουν ραδιολογικής αξιολόγησης.

«Πρόκειται για τυπικές συγκεντρώσεις (σ.σ. ραδιενέργειας), που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αφού δεν προέκυψε κανένα εύρημα ραδιολογικής σημασίας και επομένως, τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και το κοινό θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς από άποψη ραδιενέργειας, κατά τη λειτουργία της εγκατάστασης (σ.σ. ΧΥΤΑ)», σημειώνουν.

Μηνυτήρια αναφορά και αγωγές του Χρήστου Παππού

Έχοντας ζητήσει ο ίδιος τη διενέργεια και δεύτερης σειράς μετρήσεων από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (σ.σ η πρώτη έγινε ήταν όταν ήρθαν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα της μελέτης της Asprofos) και πεπεισμένος πλέον ότι κάποιοι παίζουν σκόπιμα με τον φόβο των κατοίκων και κινδυνολογούν για να πολιτεύονται με το πρόβλημα, ο κ. Παππούς δήλωσε ότι προχωρά σε μηνύσεις και αγωγές, προκειμένου να προστατέψει τόσο τον εαυτό του όσο και τον Δήμο.

«Δε μπορεί να γνωρίζεις και να αποκρύπτεις ή να λες τη μισή, παραποιημένη αλήθεια» είπε πρόσφατα σε συνεδρίαση της ΠΕΔΑ, όπου έδειξε αποφασισμένος να σταματήσει οποιαδήποτε αναπαραγωγή αισθημάτων πανικού και τρόμου στους κατοίκους. Παράλληλα, κάλεσε τους πάντες να πάρουν την ευθύνη τους και να βρουν νέους χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων. «Η Φυλή τελείωσε, δεν έχει άλλο χώρο. Βρείτε που θα πάνε τα σκουπίδια της Αττικής» τόνισε και όσοι κάνουν το λάθος να αμφισβητήσουν τα λόγια του, μάλλον θα βρεθούν, αργά ή γρήγορα, προ εκπλήξεως.

Δείτε εδώ το πόρισμα της 4μελούς επιστημονικής επιτροπής της ΕΕΑΕ

Δείτε το έγγραφο αίτημα του Χρήστου Παππού για μετρήσεις ραδιενέργειας στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ



doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news