facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί – Για ποιους χτυπάνε καμπανάκια

Σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Παρά την μικρή πτώση που καταγράφει το κυβερνών κόμμα (38% – πτώση 2,3%), η διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο ιλιγγιώδες 19,9%.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καρπωθεί την φθορά της ΝΔ και συνεχίζει να χάνει δυνάμεις φτάνοντας στο 18,1%. Εξάλλου, το 54% απάντησε «καθόλου» στο ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση που ασκεί το κόμμα.

Από την άλλη, κέρδη αποκομίζει το Κίνημα Αλλαγής που φτάνει στο 6,7% από 5,8% τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται για το ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll τον τελευταίο χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νικά κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό (49,4% – 17,3%).

Οι υπουργοί

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάταξη των υπουργών στις θετικές/αρνητικές γνώμη.

Πρώτος σε θετικές γνώμες είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (64,2%), στον οποίο πιθανώς πιστώνεται η επιτυχής διαχείριση των δύσκολων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Μάλιστα, αυτό καταγράφεται και στην ερώτηση «Βλέπετε θετικά την έναρξη διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;» στην οποία απαντά θετικά και μάλλον θετικά το 52%.

Στην δεύτερη θέση είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εκτός λίγων περιπτώσεων βρίσκεται σχεδόν πάντα υψηλά στις θέσεις των θετικών γνωμών.

Τρίτος κατατάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρά τα προβλήματα του περασμένου μήνα με τις μάσκες στα σχολεία.

Ακολουθούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και την πρώτη δεκάδα κλείνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Το μικρότερο ποσοστό αρνητικών γνωμών συγκεντρώνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%).

Καμπανάκι χτυπά για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία όχι μόνο πέφτει στην 12η θέση, αλλά το 49% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική γνώμη γι’ αυτήν.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται στην 14η θέση με ποσοστό αρνητικών γνωμών 50%, ενώ ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στην 18η θέση.

Στην τελευταία, 19η θέση, βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης με ποσοστό αρνητικών γνωμών 47,5%.

 mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news