facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Δημοσκόπηση Marc: Αρνητές… κορονοϊού, lockdown, «σύγκρουση» Μητσοτάκη – Τσίπρα! video

Καταλληλότερος εμφανίζεται για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα με βάση τα όσα προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της MARC, το δεύτερο μέρος της οποίας μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha το βράδυ της Παρασκευής, 16.10.2020.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση τα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό, ενώ την ίδια στιγμή, διχασμός επικρατεί σχετικά με το εάν πρέπει να επιβληθεί ή όχι νέο lockdown.Το 53% θεωρεί ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 23,3% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 56,7% απαντά πως τα πράγματα θα πήγαιναν χειρότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, το 15,1% πως θα πήγαιναν καλύτερα και το 17,5% θα ήταν περίπου ίδια.

δημοσκόπηση

Το 40,3% κρίνει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και το 29,2% μάλλον θετικά. Από την άλλη αρνητικά κρίνουν τους χειρισμούς της το 19,5% των ερωτηθέντων και μάλλον αρνητικά το 9,7%.

Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Νίκος Δένδιας με 61,7% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 58,9% και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 58,8%.

δημοσκόπηση

Τι… βγάζει η δημοσκόπηση για τον κορονοϊό

Το 78,3% απαντά πως υπάρχει κορονοϊός και αν δεν πάρουμε μέτρα είναι επικίνδυνος. Από την άλλη προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το 20,8% απαντά πως δεν υπάρχει ο ιός ή υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο επικίνδυνος.

Το 35,8% όσων υποτιμούν τον κορονοϊό είναι ηλικίας 17 έως 34 ετών, το 22,6% είναι ηλικίας 35 έως 64 ετών και το 10,3% είναι 65 ετών και άνω.

δημοσκόπηση

Την ίδια στιγμή, το 36,9% συμφωνεί απόλυτα με το ενδεχόμενο νέου lockdown, το 10,2% μάλλον συμφωνεί. Στον αντίποδα, το 44,3% διαφωνεί με το lockdown ενώ το 5,1% μάλλον διαφωνεί.

 
Πώς αξιολογούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Θετικά αξιολογεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό το 26,9% και μάλλον θετικά το 28,5%. Αρνητικά τα αξιολογούν το 24,6% και μάλλον αρνητικά το 12,1%.

δημοσκόπηση

Από την άλλη το 48,4% απαντά πως δεν είναι ρεαλιστικά τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ενώ το 30,1% απαντά πως δεν τα γνωρίζει. Το 19,4% απαντά πως τα μέτρα που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ρεαλιστικά.

Τι λένε για μάσκες και μέτρα

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για τον κορονοϊό. Και αυτό γιατί το 35,6% των ερωτηθέντων ζητεί πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ το 39,2% εκτιμά τα μέτρα είναι αυτά που αρμόζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το 19% απαντά πως είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Το 67,2% συμφωνεί απόλυτα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Το 19,8% διαφωνεί, ενώ το 3,8% μάλλον διαφωνεί.

δημοσκόπηση

Το 32% σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο εάν βγει, το 17,7% μάλλον θα το κάνει. Στον αντίποδα, το 30,2% απαντά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 10,8% απαντά πως μάλλον δεν θα κάνει εμβόλιο.

Για τις καταλήψεις

Σχολιάζοντας τις καταλήψεις σχολείων, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 70,2% απαντούν πως αυτές πρέπει να σταματήσουν, ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό, το 23% για την ακρίβεια, απαντά πως στηρίζει την κατάληψη ως μέσο διεκδίκησης.

Alpha

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news