facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Ο διοικήτης του νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά υπέυθυνη δήλωση από το προσωπικο ότι δεν θα κολλήσει κορωνοϊό

Σε μια ομολογουμένως απίστευτη καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης των υγειονομικών έναντι του νέου κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά από το υπαλληλικό προσωπικό να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι... δεν θα κολλήσει κορωνοϊό κατά τις θερινές διακοπές ή τα ρεπό του! 

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που μοιράστηκε μεταξύ των εργαζομένων από την διοίκηση και έχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης αναφέρεται: 

«Δηλώνω πως κατά την ολιγοήμερη άδεια/ρεπό μου που θα λάβω από …. έως … δεν θα αναπτύξω πέραν των συνήθων – καθημερινές δραστηριότητες και δη συμμετοχή μου σε χώρους με έντονο συνωστισμό. 

Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δεν θα εκτεθώ κατά το διάστημα αυτό σε αυξημένο κίνδυνο έναντι του ιού SARS-Cov-2».

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υπογράψουν το έγγραφο. 

«Ο Διοικητής βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στοχοποιώντας τους εργαζομένους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και χαρακτηρίζει την ενέργεια ως «απαράδεκτη διοικητική πράξη που δεν είναι άξια σχολιασμού».

Η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια να παρέμβει ώστε να αποσυρθεί η υπεύθυνη δήλωση. 

ipefthinidilosi
protothema

1 σχόλια:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

Ο διοικητης απλα τονιζει το αυτονοητο. Οι υγιειονομικοι δεν πρεπει να εκτιθενται σε αυξημενο κινδυνο για να κολλησουν. Ειδαμε πως απο το παρτυ στη χαλκιδικη τελικα πεθαναν αδικα 6 ηλικιωμενοι απο το γηροκομειο.Δεν βλέπω λοιπόν που είναι το κακό για εναν υγειονομικό, ο οποίος αυριο θα κληθεί να παρακολουθήσει το παιδί σας, τη μανα σας ή εσας τους ίδιους, να δηλώσει πως δεν εχει σκοπό να παει να ακούσει Cox σε techno παρτυ ή δεν θα γλύψει χειρολαβες στο μετρό.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news