facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Εύοσμος: Θετικοί στον κορωνοϊό άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, έπειτα από δεύτερο έλεγχο με μοριακό τεστ, άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Οι ηλικιωμένοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο γιατί είχαν παρουσιάσει πυρετό και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήπια συμπτώματα.

Πριν από λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη δομή είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό 15 ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης και επτά εργαζόμενοι που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμο,όλοι με ήπια συμπτώματα.

Να σημειωθεί ότι χθες ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Άγγελος Βάσσιος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη , μετά από εκείνον που βρίσκεται στο Ασβεστοχώρι, όπου σημειώθηκαν κρούσματα Covid-19, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Στο Ασβεστοχώρι είχαν εντοπιστεί αρχικά 36 κρούσματα κορονοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, τρεις εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους, που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης, έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Σημειώνεται ότι καθώς αυξάνονται τα περιστατικά σε δομές φροντίδα ηλικιωμένων, αυξάνονται και οι ανησυχίες για τη διασπορά του ιού σε τέτοιες κλειστές δομές, ανησυχίες που έχουν φέρει στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων στις προνοιακές δομές, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news