facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Νέο φιάσκο: Μετά το Μάτι υποσχέθηκαν μπουλντόζες, τώρα νομιμοποιούν τα αυθαίρετα!

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να περάσει νόμο με τον οποίον... σώζονται όλα τα αυθαίρετα (για 40 χρόνια-μετά... ξαναβλέπουμε) ανά την επικράτεια, έναντι... πληρωμής προστίμου!

Αυτό το νέας κοπής προεκλογικό και πελατειακό «δώσε και σώσε”, προδίδει προφανώς, όπως εκτιμούν στην αντιπολίτευση, και την μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης στην πορεία προς τις εκλογές και μια μεγάλη προσπάθεια ν’ αντιστραφεί όπως-όπως η προϊούσα κατάρρευσή της, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται με σταθερότητα στις δημοσκοπήσεις.

Οι ίδιοι κύκλοι της αντιπολίτευσης, σημειώνουν με ενδιαφέρον ότι δεν έχουν περάσει καλά-καλά 5 μήνες από την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο αποτεφρωμένο Μάτι, όταν ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης εξήγγειλε την... επιστράτευση μπουλντόζων ανά την επικράτεια, για να γκρεμίσουν «όλα τα αυθαίρετα!» -στην ύπαρξη των οποίων επί δεκαετίες και στο Μάτι, αποδόθηκε κατά κύριο λόγο η καταστροφή...

Ο «ριζοσπάστης» πρωθυπουργός που ευαγγελίστηκε την σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα και την ριζική αποκατάσταση του περιβάλλοντος που καταστρέφεται από παρανομίες, καταπατήσεις και πελατειακά συμφέροντα, έρχεται να... εγκαινιάσει την10η «γενιά αυθαιρέτων», για να διασωθεί εκλογικά, κοπιάροντας απογοητευτικά τον Ανδρέα Παπανδρέου που απέλυσε σε προεκλογική περίοδο τον Αντώνη Τρίτση, ο οποίος επέμενε να νομοθετεί για τον τερματισμό του φαινομένου «αυθαίρετα», με την ιστορική φράση, «Αντώνη, έγραψες ιστορία...»

Τα αυθαίρετα στο Μάτι


Ας σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση, μετά την τραγωδία στο Μάτι προανήγγειλε την κατεδάφιση 3.200 κτισμάτων, για τα οποία υπήρχαν ήδη πρωτόκολλα κατεδάφισης και έμεναν στα συρτάρια και κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή.
Με την κατάθεση της τροπολογίας για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις συνεχίστηκε όλο το καλοκαίρι το κυβερνητικό αφήγημα πως για τις φονικές πυρκαγιές φταίνει οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Την ώρα που τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι δεν είχαν ταφεί, οι αγνοούμενοι δεν είχαν εντοπισθεί και οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές δεν είχαν ακόμη επουλώσει τις πληγές τους, η κυβέρνηση σε μια ακόμη προσπάθεια αναζήτησης άλλοθι για όσα δεν έκαναν τα στελέχη της την ώρα της κρίσης, προανήγγειλε κατεδαφίσεις. Μάλιστα, προσδιόρισε τα υπό κατεδάφιση κτίσματα στην Αττική σε 3.200, εκ των οποίων τα 2.500 βρίσκονται σε δασικές περιοχές και τα υπόλοιπα 700 σε παραλίες, στην περιφέρεια Αττικής.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news