facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Γ. Μπουτάρη

Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα καθώς δεν συνέντρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου», θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, ενώ ο 20χρονος, που τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη ποινή, αντιμετώπιζε, επιπλέον, το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αξιολογώντας το αποδεικτικά μέσα και τις μαρτυρικές καταθέσεις, το δικαστήριο έκρινε όλους ένοχους για διατάραξη κοινής ειρήνης και, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για απλή φθορά. Επιπροσθέτως, ο κατηγορούμενος για την επικίνδυνη σωματική βλάβη, κρίθηκε ένοχος και γι' αυτήν την πράξη.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθεί εάν θα πρέπει να διωχθούν και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τη διαδικασία παρακολούθησε μέχρι το τέλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που παρίστατο ως πολιτικώς ενάγων και στην κατάθεσή του, μεταξύ άλλων, διατύπωσε την άποψη ότι υπήρξε «ξεκάθαρα ενορχηστρωτής» του επεισοδίου, περιγράφοντας τη συμμετοχή καθενός εκ των καταδικασθέντων στην εναντίον του επίθεση.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news