facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη στην Ελλάδα

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η βενζίνη στην Ελλάδα, λόγω της αύξησης στην τιμή του αργού πετρελαίου διεθνώς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια πρατήρια της χώρας, σε νησιωτικές περιοχές, η τιμή του λίτρου στην αμόλυβδη (την 95άρα) έφτασε και ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα, ένα πρατήριο στη Σίκινο πουλά την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων κατά 2,045 ευρώ/λίτρο, ενώ στην Αμοργό ένα άλλο πρατήριο τη διανέμει με 2 ευρώ/λίτρο. Στα συγκεκριμένα δύο νησιά παρατηρούνται και οι υψηλότερες τιμές, ενώ... από κοντά είναι και η Σάμος.

Στα Δωδεκάνησα οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει μέχρι 1,9 ευρώ το λίτρο, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται σε Κάλυμνο, Αστυπάλαια και Κάρπαθο.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, η τιμή της 95άρας αμόλυβδης κυμαίνεται στα 1,624 ευρώ/λίτρο -κατά μέσο όρο. Με τη συγκεκριμένη τιμή, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των ακριβότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όντας πίσω μόνο από Ολλανδία, Δανία και Ιταλία, δηλαδή στην τέταρτη θέση.

Βασική αιτία για την υψηλή θέση της χώρας είναι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση που επιβάλλεται στα καύσιμα. Σύμφωνα με το υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπου μπορείτε να δείτε και τις τιμές πανελλαδικά, η τιμή διυλιστηρίου της «απλής» αμόλυβδης για την Πέμπτη 17 Μαΐου διαμορφώθηκε στα 0,5043 ευρώ/λίτρο, δηλαδή αυξήθηκε κατά 2,03 λεπτά σε σχέση με μια εβδομάδα πριν. Δηλαδή, οι υπόλοιπες επιβαρύνσεις στην τσέπη των καταναλωτών έρχονται από τους φόρους, τέλη κ.α...

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news