facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Συμφωνούν για τη δόση - «Αγκάθι» το ελληνικό χρέος

Διφορούμενα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες σχετικά με το ελληνικό ζήτημα έπειτα και από την ολοκλήρωση του χθεσινού Euroworking Group.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια προκειμένου αργότερα να ανοίξει η «κάνουλα» του ESM.

Κατά τη διάρκεια του Euroworking Group, η Ελλάδα, διά στόματος του Γ. Χουλιαράκη δεσμεύτηκε για την κατάθεση ενός νέου πακέτου έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δις, μαζί με τον «κόφτη» και τις διατάξεις για τα δάνεια που θα μεταφερθούν σε ξένα funds.

Στο «μέτωπο» της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έχουν ανακύψει πολλές ενστάσεις και διαφωνίες, τόσο ανάμεσα σε κράτη-μέλη της ευρωζώνης, όσο και ανάμεσα σε ΕΕ και ΔΝΤ.

Πολλά κράτη-μέλη εξέφρασαν τη διαφωνία τους για κάθε σενάριο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ακόμη και το «ήπιο» που εισηγείται ο ESM. Ενστάσεις υπάρχουν εκ μέρους ευρωπαϊκών κρατών και για την πρόταση του ΔΝΤ περί γενναίου κουρέματος, το οποίο, το Ταμείο, θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι διαφωνίες είχαν ως αποτέλεσμα να ζητηθεί η σύγκλιση της ευρωομάδας αρκετές φορές πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, προκειμένου να καμφθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Ως εκ τούτου, πληροφορίες αναφέρουν ότι το EWG θα συνεχίσει τις εργασίες του και σήμερα.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news