facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Θα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα, λέει η Λίνα Αλεξίου για την παύση από το ΕΣΡ

«Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής που ψευδεπίγραφα τιτλοφορείται 'νομοτεχνική βελτίωση' είναι αντισυνταγματική», δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, κυρία Λίνα Αλεξίου, σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενη στην τροπολογία που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και η οποία ορίζει την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας «όσων μελών ανεξαρτήτων αρχών έχουν συμπληρώσει την αρχική τους τετραετία.

Τόσο η κυρία Αλεξίου, όσο και ο κ. Γ. Στεφανάκης δήλωσαν ότι η τροπολογία αυτή «δεν είναι παρά ο μανδύας για την αδρανοποίηση και αχρήστευση όλων των ανεξαρτήτων αρχών με πρώτο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Όπως εξήγησαν από τα τέλη του περασμένου Απριλίου το ΕΣΡ έχει απομείνει με την οριακή σύνθεση των τεσσάρων, αντί των επτά μελών από τα οποία η κυρία Αλεξίου και ο κ Στεφανάκης είχαν μόλις μπει στη δεύτερη τετραετία της θητείας τους. «Με την δήθεν νομοτεχνική ρύθμιση αντί να συμπληρωθούν τα ελλείποντα μέλη παύονται και αυτά που ήδη υπηρετούν», τόνισαν και συμπλήρωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο το ΕΣΡ, αλλά όλες οι ανεξάρτητες αρχές «βρίσκονται στον αέρα».

Η κυρία Αλεξίου υπογράμμισε ότι την άποψη του υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά περί μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ «απέρριψε ομόφωνα με γνωμοδότησή του (17/08/2015) το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

«Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για φωτογραφική διάταξη στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπό μου» είπε η κυρία Αλεξίου και πρόσθεσε ότι «φωτογραφική ή μη η διάταξη παραβιάζει την αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας την οποία καταχράται η εκτελεστική εξουσία, την αρχή της συνέχειας στη λειτουργία των συνταγματικών οργάνων, την αρχή της ανεξάρτητης λειτουργίας των θεσμών και την αρχή της ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων αρχών».

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανάκης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο σε μια συγκυρία κατά στην οποία η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενισχύει το ΕΣΡ η κυβέρνηση φέρνει αυτή την «ακραία, αυθαίρετη και ακατανόητη διάταξη η οποία ουσιαστικά απονεκρώνει το Συμβούλιο».

Τέλος η κυρία Αλεξίου δήλωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα εναντίον της διάταξης, ενώ ο κ Στεφανάκης επιφυλάχθηκε για τις περαιτέρω κινήσεις του.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news