facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε: «Όποιος δεν αποδέχεται τους κανόνες της ευρωζώνης δεν μπορεί να βρίσκεται σε αυτή»

Να ολοκληρώσει συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις ώστε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδοτική στήριξη κάλεσε την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Πέμπτη από το βήμα συνεδρίου της Bundesbank.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποιο τέτοιο σημάδι και άρα είναι δύσκολο να δούμε τέτοια βήματα πριν από την Κυριακή», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι κανένας δεν είναι σε θέση να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τους κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι τα capital controls δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι θεμέλιος λίθος για την ευρωζώνη είναι η προσήλωση στους κανόνες και ότι κάποιος που δεν τους αποδέχεται ή τους παραβιάζει κατ' εξακολούθηση δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα σε αυτή.

«Μια νομισματική ένωση οικοδομημένη σαν τη δική μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόσκληση σε κάποιον που δεν τηρεί τους κανόνες και αυτό σημαίνει ηθικό κίνδυνο», δήλωσε ο Σόιμπλε, εκτιμώντας μάλιστα ότι τώρα είναι μια ευκαιρία για να ενισχυθεί η νομισματική ένωση και η συνοχή της.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news