facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Λαγκάρντ: Γι’ αυτόν το λόγο δημοσιοποίησα προεκλογικά την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους

Τους λόγους που δημοσιοποιήθηκε προεκλογικά η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους εξήγησε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία τόνισε το γεγονός ότι και οι δυό πλευρές χρησιμοποίησαν το κείμενο πριν το δημοψήφισμα.

Κληθείσα να σχολιάσει κριτική που ακούστηκε σε βάρος του ΔΝΤ, ότι η έκθεσή του χρησιμοποιήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση για να κερδίσει το δημοψήφισμα, η εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ είπε πως έγινε για λόγους διαφάνειας. Η κ. Λαγκάρντ μιλούσε σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς με θέμα την αειφόρο ανάπτυξη.

“Ο λόγος που δημοσιεύσαμε τη μελέτη βιωσιμότητας του χρέους ήταν διότι μία ανάλυση δύο σελίδων αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την οποία οι Ελληνες πολίτες συμβουλεύονταν για να καθορίσουν τη στάση τους στο δημοψήφισμα. Aυτή (η ανάλυση) είχε παραχθεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και για όσους γνωρίζετε το ΔΝΤ, δεν είναι αυτός ο τυπικός τρόπος με τον οποίο εμείς ετοιμάζουμε μία ανάλυση βιωσιμότητας. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι θα ήταν ειλικρινές και διαφανές να δημοσιοποιήσουμε επίσης τη δική μας ανάλυση, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτή”.

Οσο για τον ρόλο της, συνέχισε, “μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι χρησιμοποιήθηκε και από τις δύο πλευρές με το ίδιο ταλέντο και επιτυχία και είμαστε περήφανοι που βλέπουμε μία μελέτη βιωσιμότητας του χρέους να μπορεί να γίνει το πιο περίεργο έγγραφο προπαγάνδας στο κόσμο και να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης και από τις δύο πλευρές”.

mignatiou

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news