facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ολάντ: Στο δημοψήφισμα επιλέγετε ευρώ ή δραχμή

Στην προειδοποίηση ότι στο δημοψήφισμα της Κυριακής, οι Έλληνες καλούνται στην ουσία να επιλέξουν αν θέλουν να ρισκάρουν μια έξοδο από το ευρώ, προχώρησε σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εκτιμώντας ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν εκ νέου, αρκεί να το επιθυμεί και η ίδια η ελληνική κυβέρνηση. Ο Φρ. Ολάντ, υπογράμμισε ότι η Γαλλία είναι διαθέσιμη για διάλογο και ότι μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή, αλλά- όπως τόνισε- μένουν μόνο λίγες ώρες για την επίτευξή της.

«Μένουν ακόμη λίγες ώρες προτού κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση κλείσει οριστικά και ιδιαιτέρως για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος βοήθειας. Ελπίζω ότι, αν οι Έλληνες, αν η κυβέρνησή τους το αποφασίσει, οι συνομιλίες μπορούν να ξαναρχίσουν» δήλωσε ο Φρ. Ολάντ.

«Η Γαλλία είναι διαθέσιμη, είναι πάντα διαθέσιμη για επανεκκίνηση του διαλόγου σήμερα ή αύριο. Σήμερα μια συμφωνία είναι ακόμη εφικτή, αύριο, αυτό θα εξαρτηθεί από την αντίδραση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ, αλλά το μέλλον της χώρας εντός νομισματικής ένωσης διακυβεύεται και οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν να ρισκάρουν μια έξοδο από την ευρωζώνη.

Ο Φρ. Ολάντ υπογράμμισε παράλληλα ότι η γαλλική οικονομία είναι πολύ πιο εύρωστη σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, συνεπώς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τις εξελίξεις στο θέμα της ελληνικής κρίσης.

Η Ελλάδα είναι αυτή που θα πρέπει να βρει την διέξοδο από την κρίση, φέρεται να δήλωσε σε συνεδρίαση του κόμματός της CDU, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σύμφωνα με εκπρόσωπο της καγκελαρίας φέρεται να είναι διαθέσιμη για νέες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, «εάν αυτός το επιθυμεί».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news