facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

«Περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους» στους παρόχους Υγείας (γιατρούς, φαρμακοποιούς, διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία-κλινικές), με στόχο τη διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, κ. Δ. Κοντό και Ν. Μπραβάκο, και τα διευθυντικά στελέχη του οργανισμού.

Ηλεκτρονικό ασφαλιστικό φάκελο για όλους αναμένεται να «ενεργοποιήσει» άμεσα ο ΕΟΠΥΥ. Ο φάκελος θα παριέχει πληροφορίες για τα φάρμακα που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του, τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται, αν έχουν νοσηλευθεί και ακόμη εάν είναι χρόνιοι ασθενείς, Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο ΕΟΠΥΥ θα «σκανάρει» τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο, παραπεμπτικά και συνταγές.

Η δημιουργία και λειτουργία του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού φακέλου συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Κατά τη συνάντηση ο υπουργός ενέκρινε και το σχέδιο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παρόχων σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, ο υπουργός έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλο το φάσμα των παρόχων υπηρεσιών υγείας, του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα ο υπουργός σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερους και στοχευμένους ελέγχους, ενώ δεσμεύθηκε για την ενίσχυση σε προσωπικό και σε μέσα, του ελεγκτικού μηχανισμού του Οργανισμού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, η διασφάλιση των χρημάτων των ασφαλισμένων και των φορολογουμένων είναι σε υψηλή προτεραιότητα. Και σημείωσε ότι «οι πολίτες περιμένουν πολλά από όλους μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης ζήτησε στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο οποίος βρίσκεται εντός των στόχων -σύμφωνα με τα στοιχεία του επταμήνου- χωρίς αποκλίσεις, παρά τη συνεχιζόμενη υστέρηση εσόδων από κάποιους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης, ο υπουργός έδωσε εντολή για επιτάχυνση της πληρωμής των παρόχων και την ολοκλήρωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού το συντομότερο δυνατό. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ έχουν μειωθεί κατά 890 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Αναφορικά με τις νέες συμβάσεις με γιατρούς και άλλους παρόχους, στη συνάντηση αποφασίστηκε επιτάχυνση των διαδικασιών και παράταση των συμβάσεων που ισχύουν σήμερα, μέχρι το τέλος του έτους.

Χθες το πρωί, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο, ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο μελετά πρόγραμμα προσωπικής παράδοσης των φαρμάκων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς αναζητώντας τα φάρμακά τους.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news