facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΣτΕ: Προσφυγή δύο καθηγητών κατά υπουργικής απόφασης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αντισυνταγματική η μείωση κατά 50% των ωρών της διδασκαλίας των θρησκευτικών στο Λύκειο, προσέφυγαν δύο καθηγητές θεολογίας.
Οι προσφεύγοντες ζητούν να ανασταλεί προσωρινά και να ακυρωθεί η σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία το μάθημα των θρησκευτικών στο Λύκειο διδάσκεται μία ώρα εβδομαδιαίως.
Όπως υποστηρίζουν μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους, η εισαγωγή στα σχολεία του μαθήματος των θρησκευτικών και η διδασκαλία του σε επαρκή αριθμό ωρών, αποτελεί ευθεία συνταγματική επιταγή και ως εκτούτου η υπουργική απόφαση για τον περιορισμό των ωρών διδασκαλίας είναι άκυρη. 
Ακόμη, τονίζουν ότι ήδη από το 1988 το ΣτΕ έχει κρίνει ότι η μείωση των ωρών διδασκαλίας των θρησκευτικών σε μια ώρα εβδομαδιαίως είναι αντισυνταγματική.
Τότε (1988) το ΣτΕ είχε κρίνει ότι η μείωση του μαθήματος των θρησκευτικών σε μία ώρα «δεν αποτελεί κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας και εν όψει του ειδικού σκοπού, εις τον οποίον αποβλέπουν αι διατάξεις του Συντάγματος» απαιτούμενων «ικανών αριθμών ωρών διδασκαλίας».
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news