facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τρίτη-Στάση εργασίας την Πέμπτη

Την απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο, Τρίτη και τετράωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη έλαβε η ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να καθορίσει τη στάση της έναντι της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Η στάση εργασίας της Πέμπτης θα ξεκινήσει τις 12:00 και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου και θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση και με τη ΓΣΕΕ που θα προχωρήσει σε αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ. Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12:30.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ για να εκτιμήσει τις όποιες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν προκειμένου να πάρει νέες αποφάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την ΑΔΕΔΥ ελήφθη απόφαση στήριξης των αγωνιστικών δράσεων της Ομοσπονδίας, «εκδηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη συμπαράστασή της σε ένα κλάδο δημοσίων υπαλλήλων που προληπτικά επιστρατεύεται για να μην απεργήσει, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται τις μνημονιακές πολιτικές, με τη μορφή απολύσεων ή μετακινήσεων και οι οποίες θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε μια ετοιμόρροπη δημόσια εκπαίδευση».

Η Εκτελεστική Επιτροπή ζητεί επίσης άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να ανασταλούν άμεσα όλες οι αποφάσεις που προκαλούν εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της παιδείας, με θύματα όχι μόνο τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους».

Δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Κώστα Τσικρικά


naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news