Η ανέχεια δεν επιτρέπει στους Πατρινούς να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Πολλοί είναι πλέον οι συμπολίτες που δεν μπορούν κάθε μήνα να εξασφαλίσουν ούτε τα δίδακτρα για τα άκρως απαραίτητα φροντιστήρια των παιδιών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest τα «φέσια» στα φροντιστήρια της πόλης ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ειδικά τα συνοικιακά φροντιστήρια, που έτσι κι αλλιώς στηρίζονται σε μικρότερο αριθμό μαθητών, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αφού, σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς, ακόμα και των μισών παιδιών που είναι γραμμένα, δεν έχουν εξοφλήσει τα δίδακτρα της προηγούμενης χρονιάς.
Μάταια οι ιδιοκτήτες τους «ενοχλούν» πάλι και πάλι για να προχωρήσουν στην εξόφληση των χρεών τους. Η απάντηση είναι κοινότυπη: «Δεν έχω λεφτά. Τι να σας πω εάν θέλετε μην γράψετε το παιδί μου φέτος. Δεν μπορώ ν΄ ανταπεξέλθω.»
Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι βλέπουν τα δικά τους έξοδα να «τρέχουν» (ενοίκια, μισθοί καθηγητών, εφορείες, ΔΕΗ κ.α.) και την ίδια ώρα να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τα οφειλόμενα.
ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Την ίδια ώρα εκατοντάδες Πατρινοί προστρέχουν στο Δήμο ο οποίος, σε συνεργασία με ορισμένους φροντιστές (που παρά τα προβλήματά τους συμμετέχουν στο πρόγραμμα) προσφέρει δωρεάν μαθήματα στα παιδιά άπορων οικογενειών της πόλης.
Όπως μας ενημερώνει ο κ. Μασσαράς, πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου, όταν ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα για ξενόγλωσσα μαθήματα έγινε πραγματικός χαμός από αιτήσεις. Πέρυσι είχαν συμμετάσχει περίπου 140 παιδιά ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται να φθάσει στα 180.
Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και για τα σχολικά μαθήματα όπου επίσης το ενδιαφέρον από τους γονείς είναι τεράστιο και κατά πολύ αυξημένο από τις προηγούμενες χρονιές.
Περισσότερες από 1.200 οικογένειες της Πάτρας δήλωσαν αδυναμία φροντιστηριακής στήριξης των παιδιών τους. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει μερικώς το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που ξεκινάει τη λειτουργία του αύριο, με 54 εκπαιδευτικούς σε 6 Δημοτικά Σχολεία και 9 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πατρέων, με πρωτοβουλία των Αντιδημαρχιών Παιδείας και Εθελοντισμού.
«Ξεκινάμε αύριο και φιλοδοξούμε στην πορεία να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν. Θα λειτουργούν μετά το πέρας των μαθημάτων του σχολείου, δυο, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και τις ανάγκες του κάθε μαθητή» ανέφερε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Φίλιας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου