facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μπίζνα με παράνομες μεταφράσεις στο υπουργείο Εξωτερικών

Στην φάκα της αστυνομίας υπάλληλοι του υπ. Εξωτερικών με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Πώς θησαύριζαν παράνομα εις βάρος απλών πολιτών

Δύο γυναίκες εργαζόμενες στο υπουργείο Εξωτερικών, μία 45χρονη υπάλληλος και μία 42χρονη διορισμένη μεταφράστρια, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενες για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία, απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, έπειτα από πληροφορίες ότι υπάλληλοι του Μεταφραστικού Τμήματος του υπουργείου συνεργάζονται με μεταφραστές, ώστε να παρακάμπτεται η νόμιμη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων και να αποκομίζουν παράνομα χρηματικό όφελος.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένες υπάλληλοι χορηγούσαν, έναντι αμοιβής, μεταφράσεις αυθημερόν στους ενδιαφερόμενους, επισπεύδοντας έτσι τον προβλεπόμενο χρόνο χορήγησης των δέκα ημερών, ενώ τοποθετούσαν αριθμούς πρωτοκόλλων, που έχουν χορηγηθεί στο παρελθόν, σε νόμιμες μεταφράσεις, χωρίς να εκδίδονται επιπλέον οι σχετικές αποδείξεις για την καταβολή των χρημάτων.

Το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια έρευνας βρήκαν, και κατέσχεσαν, στην κατοχή της 42χρονης μεταφράστριας μεγάλο αριθμό εντύπων και εγγράφων, από τα οποία προκύπτει η συνδιαλλαγή με τη 45χρονη υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε και κατάρτιση πλαστού εγγράφου.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news