facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

"Οι δανειστές μας πάτησαν στο λαιμό", λέει ο Ρουπακιώτης

«Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Κατά τον κ. Ρουπακιώτη: «Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

Παράσταση δικηγόρων στις αγοραπωλησίες θέλει το υπ. Δικαιοσύνης παρά το βέτο της Τρόικας

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τη διάσταση που δίδει η επιτροπή έστω και αν είναι σε αντίθεση με τις όποιες επιταγές έχουν ήδη επιβληθεί»

. Αυτό ανάφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσιάζοντας τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της επιτροπής που συνέταξε το νέο Κώδικα Δικηγόρων οι οποίες, σε αντίθεση με το μνημόνιο, προβλέπουν την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή για όλες τις αγοραπωλησίες πάνω από 60.000 ευρώ για την Αττική και πάνω από 20.000 ευρώ για την επαρχία. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα, που ψηφίστηκαν κατ’ επιταγή του τρίτου μνημονίου, καταργούν την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή

Σε ότι αφορά τον πωλητή, η επιτροπή προτείνει την υποβολή έκθεσης τίτλων ιδιοκτησίας πριν υπογραφεί οποιοδήποτε συμβόλαιο. «Όπου δεν υπάρχει υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου υπάρχει κτηματολόγιο. Ασεβούν προς την αλήθεια όσοι λένε το αντίθετο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, πρόεδρος της επιτροπής που κατήρτισε το νέο Κώδικα Δικηγόρων, υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική ακόμα και η έκθεση ενεργειακού επιθεωρητή για την αγοραπωλησία ακινήτου και αναρωτήθηκε: «Δεν θα υπάρχει παράσταση δικηγόρου όταν ο πωλητής καταβάλλει 100 ή 150.000 ευρώ»;

Κίνδυνος για τη δημοκρατία η Χρυσή Αυγή

Ο κ. Ρουπακιώτης δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του και για την προώθηση νέας νομοθετικής ρύθμισης όσον αφορά στο θέμα της ιθαγένειας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του «νόμου Ραγκούση».

«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή. Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν πρέπει να τεθεί εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή με νόμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαφώνησε λέγοντας ότι πρέπει ένα πρόβλημα να το πολεμάς στη ρίζα. «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Ρουπακιώτη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news