facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η Moodys υποβάθμισε την Ελλάδα στην τελευταία θέση

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την ικανότητα της Ελλάδας να δανείζεται σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε C από Ca ενώ δεν έχει δώσει outlook για τις αξιολογήσεις.

Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφαση οφείλεται στην πρόταση ανταλλαγής χρέους για την Ελλάδα, η οποία συνεπάγεται απώλειες για τους πιστωτές μέχρι και 70%, και που είναι σύμφωνη με τα κριτήρια για μια αξιολόγηση C.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η απόφασή της να μην αποδώσει outlook στην αξιολόγηση, βασίζεται στην πολύ μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας και στο γεγονός ότι το C είναι η χαμηλότερη αξιολόγηση στην βαθμίδα της Moody’s.

«Για να αναβαθμιστεί η αξιολόγηση της Ελλάδας υψηλότερα από τα επίπεδα που συνδέονται με πολύ μεγάλη πιθανότητα μιας μελλοντικής χρεοκοπίας, θα πρέπει ο ρυθμός δημοσιονομικής ενοποίησης και εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, να είναι πολύ ταχύτερος από ό,τι αναμένεται τώρα», σχολιάζει η Moody’s.

Προσθέτει δε πως μια περαιτέρω προϋπόθεση για μια σημαντική αναβάθμιση της αξιολόγησης, θα ήταν οι βασικοί μοχλοί διαμόρφωσης του χρέους (οικονομική ανάπτυξη, επιτόκια, έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και η ικανότητα δημιουργίας και διατήρησης μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων), να εξελίσσονται με έναν τρόπο που θα επιτάχυνε σημαντικά το ρυθμό μείωσης του χρέους.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news