facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Πανελλήνιες χωρίς τετράδια για τους υποψηφίους

Χωρίς τετράδια και ταινίες απόκρυψης προσωπικών στοιχείων οι φετινές εξετάσεις. Τι απαντά η Ε. Χριστοφιλοπούλου

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για ακόμα μία φορά.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", πλέον έχει παρουσιαστεί η ίδια εμπλοκή παρόμοια με αυτή των βιβλίων που τίναξε στον αέρα τη φετινή χρονιά.
Έντυπο υλικό που χρησιμοποιείται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τετράδια, ταινίες επικάλυψης των στοιχείων των υποψηφίων, αλλά και φάκελοι δεν φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο για τα σχολεία, καθώς έχει ναυαγήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια γραφικής ύλης για τους υποψηφίους, ύψους 377.000 ευρώ, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.
Φέτος, οι οιωνοί είναι ακόμα χειρότεροι, καθώς έχει τρυπήσει και το δίχτυ του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που πέρσι προστάτευε τους ακροβάτες του υπουργείου Παιδείας, προσφέροντας για την εκτύπωση των βιβλίων το απόθεμα των τετραδίων που είχε στις προθήκες του.
Τέλος του μήνα όμως ο Οργανισμός κατεβάζει ρολά και περνάει στην ιστορία με ειδικό νόμο. Ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργεί με παράταση που πήρε λόγων των πολλών εκκρεμοτήτων με την εκτύπωση και αποστολή περίπου 5 εκατομμυρίων βιβλίων που ακόμη, αρχές Μαρτίου δεν έχουν διεκπεραιωθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις αποθήκες του ΟΕΔΒ υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού για την εκτύπωση των εσωτερικών σελίδων περισσότερων από 1 εκατομμύριο τετραδίων. Ωστόσο, για το σκληρό εξώφυλλο απαιτείται ειδική προμήθεια.
Πέρυσι τα εξώφυλλα ήρθαν από την Ιταλία
Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας
Σχετικά με την προμήθεια υλικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας σημείωσε ότι "η διαγωνιστική διαδικασία προχωράει ομαλά όπως ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις που ένας διαγωνισμός κρίνεται άγονος σε πρώτη φάση".
Εξάλλου και στο παρελθόν - κατά τη διαδικασία προμήθειας υλικών για τις εξετάσεις - έχει επανειλημμένως αποβεί άγονος ο διαγωνισμός σε πρώτη φάση.
Αλλά και τότε εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας υλικών πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου μάλιστα δήλωσε στη Βουλή ότι:
"Υπήρξαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σήμερα - και λυπάμαι για αυτό - ότι δήθεν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι στον αέρα.
Ο Τύπος των άκρων επενδύει στην τρομολαγνεία και το λαϊκισμό μη διστάζοντας να έχει ως θύματα ακόμα και τις εφηβικές ψυχές.
Διαβεβαιώνω την κοινή γνώμη, τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει σχέδιο. Ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ένας διαγωνισμός, υπάρχουν άλλες λύσεις, θεσμικές και διαφανείς, ώστε να εξευρεθεί χαρτί, να τυπωθούν τα τετράδια και για να γίνουν όλα όπως πρέπει εγκαίρως".

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news