facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Για "σκουπίδι" πάει και το EFSF -Yποβάθμιση S&P

Και το EFSF υποβάθμισε o οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s που έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πριν "σκουπιδοποιήσει" όλες τις ευρωπαϊκές αξίες! Σύμφωνα με τον S&P, η απόφαση για την υποβάθμιση του EFSF αποτελεί συνέπεια της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας και της Αυστρίας, οι οποίες επέτρεπαν στο Ταμείο μέσω των εγγυήσεών τους να έχει την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση.
Tο ερώτημα είναι κατά πόσον αυτή η υποβάθμιση θα θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στο EFSF το οποίο βάσιζε στην αξιολόγηση ΑΑΑ την ικανότητά του να δανείζεται με χαμηλό κόστος από τις αγορές και στη συνέχεια να χορηγεί δάνεια στις χώρες της ευρωζώνης.

Πάντως, σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφέρει ότι η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν επηρεάζει τη δανειοδοτική ικανότητα του Ταμείου.

"Η υποβάθμιση σε ΄AA+΄ από ένα οίκο δεν πρόκειται να μειώσει την δανειοδοτική ικανότητα των 440 δισ. ευρώ του EFSF", δήλωσε ο Ρέγκλινγκ, απαντώντας στην υποβάθμιση της S&P.

Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ζήτησε αγνοηθεί η κίνηση του οίκου αξιολόγησης. Ο Ντράγκι, διευκρίνισε ότι απευθύνει αυτή τη σύσταση, στους επενδυτές και στις τράπεζες. Ο ίδιος, πάντως, χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. «Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο», τόνισε. «Βρισκόμαστε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν πρέπει να κρυβόμαστε», κατέληξε ο Ντράγκι.

Πρόσθεσε ότι το EFSF "διαθέτει επαρκή μέσα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο των υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών προγραμμάτων προσαρμογής" μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο μόνιμος μηχανισμός της Ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) τον Ιούλιο του 2012.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news