facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΙΚΑ: Απειλείται από την "μαύρη" τρύπα

Τα 745 εκατ. ευρώ θα φτάσει τον Ιανουάριο η "μαύρη" τρύπα στο ΙΚΑ, αφού τα έσοδα του ταμείου αναμένεται να φτάσουν τα 1.218 δισ. ευρώ έναντι εξόδων 1,963 δισ. ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα χρήματα για τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, περίπου 200 εκατ. ευρώ για τους συνταξιούχους των ΙΚΑ, ΕΤΕΑΜ και ΔΕΗ να συγκεντρωθούν με εσωτερικό δανεισμό ενώ θα αντληθεί επιπλέον ποσοστό από την κρατική επιχορήγηση.

Τον επόμενο μήνα, θα ξεκαθαριστεί εάν θα υπάρξει ανάγκη για νέες μειώσεις στις συντάξεις, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, η οποία θα εξαρτηθεί από την πορεία των εσόδων.

Στα 850 εκατ. ευρώ ετησίως έχει διαμορφωθεί και η "μαύρη" τρύπα των επικουρικών ταμείων.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC προανήγγειλε περικοπές στις επικουρικές συντάξεις ενώ και ο υπουργός Εργασίας θεωρεί μονόδρομο τις μειώσεις έως και 25%. "Φέτος ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό με το να διορθώσουμε τις ανισορροπίες στα αποκαλούμενα ταμεία επικουρικών συντάξεων" είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του ο Λουκάς Παπαδήμος.

Η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων συναντήθηκε σήμερα με την τεχνική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, οι οποίοι θα υποβάλλουν εναλλακτικές προτάσεις μετά την έντονη κόντρα ΝΔ - υπουργείου Εργασίας, για τις περικοπές των επικουρικών.

Το σύστημα όπως έδειξαν οι αναλογιστικές μελέτες, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, δεν μπορεί να συντηρηθεί εάν ο ασφαλισμένος, με λίγα χρόνια ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα, έχει καταβάλει 11.000 ευρώ από εισφορές και περιμένει να πάρει 33.000, δηλαδή το τριπλάσιο, και υποστηρίζουν ότι οι συντάξεις πρέπει να γίνουν πιο ανταποδοτικές ανάλογα με τις εισφορές.

megatv.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news