facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πώς γινόταν η κομπίνα με το γιατρό και το φρουραρχείο. Η ΕΔΕ για τις πλαστές απαλλαγές

Το πόρισμα αφορά επτά από τα εκατοντάδες άτομα τα οποία φέρονται ότι πήραν παρανόμως απαλλαγή από το στρατό για λόγους υγείας.

Από την ΕΔΕ αποδείχθηκε ότι πλαστά-παράνομα ιατρικά πιστοποιητικά είχαν χρησιμοποιήσει οι πέντε από τους επτά. Οι ιατρικές γνωματεύσεις εκδίδονταν με αριθμούς πρωτοκόλλου που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτές ιατρικές γνωματεύσεις άλλων στρατευσίμων.

Από τους πέντε ελεγχόμενους, μόνο ένας παραδέχθηκε τη συναλλαγή του με τον γιατρό, με τον οποίο συναντήθηκε 4-5 φορές, μετά από μεσολάβηση οικογενειακού φίλου. Χωρίς να αναφέρει άλλα ονόματα ιατρών, δείτε πώς περιγράφει το παράνομο κύκλωμα της συναλλαγής:

«Ο γιατρός με τις γνωριμίες του και με δικές του μεθόδους με παρέπεμψε για εξέταση σε έναν ενδοκρινολόγο στο 401 ΓΝΑ». Δεν θυμάται, όπως ισχυρίζεται, το όνομα του γιατρού!

Στη συνέχεια ο ίδιος ο στρατεύσιμος, πάλι με υπόδειξη του γιατρού, πήγε την ιατρική γνωμάτευση σε κάποιον αξιωματικό του φρουραρχείου Αθηνών, ο οποίος την έδωσε σε κάποιο γιατρό του φρουραρχείου για σφράγισμα και υπογραφή.

Τη σφραγισμένη γνωμάτευση με υπόδειξη του στρατιωτικού του φρουραρχείου την παρέδωσε στον γιατρό. Παραλαμβάνοντας τη γνωμάτευση ο γιατρός τον διαβεβαίωσε ότι δεν χρειαζόταν κάποια άλλη ενέργεια και του είπε ότι η γνωμάτευση απαλλαγής του θα στέλνονταν σπίτι του!

Οπως συνεχίζει ο ίδιος, το Μάρτιο του 2001, πήγε ο ίδιος στο Στρατολογικό Γραφείο προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει ιδοχείρως τη σχετική αλληλογραφία για να εξετασθεί από την Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών (ΕΑΑ). Στην ΕΑΑ όμως ουδέποτε παρουσιάσθηκε για εξέταση.

Την αλληλογραφία την παρέδωσε στον γιατρό ο οποίος και μερίμνησε για την έκδοση της κατάλληλης γνωμάτευσης. Μετά από δύο μήνες έλαβε ταχυδρομικά από τον διευθυντή του Στρατολογικού Γραφείου Αν. Αττικής οδηγίες στράτευσης με τις οποίες απαλλασσόταν ως ακατάλληλος (Ι5).

Ο ίδιος σε συμπληρωματική κατάθεσή του δηλώνει βέβαιος ότι ο αξιωματικός του Φρουραρχείου Αθηνών είχε συζητήσει με τον γιατρό διότι όταν πήγε να παραδώσει τη γνωμάτευσή του από τον ενδοκρινολόγο του 401, αφενός δεν περίμενε στην ουρά, αφετέρου όταν συστήθηκε, εκείνος άνοιξε το συρτάρι στο γραφείο του και διέγραψε κάτι σε μία κατάσταση που είχε μέσα.

Τα στοιχεία του αξιωματικού δεν τα γνωρίζει, είπε, αλλά είναι βέβαιος ότι μπορεί να τον αναγνωρίσει από φωτογραφία.

Ο αξιωματικός του φρουραρχείου βρέθηκε, αλλά μετά την κατάθεσή του, δηλώνεται στο πόρισμα ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για μεροληπτική ή παράνομη μεταχείριση του συγκεκριμένου στρατεύσιμου!

Από την εξέταση του βιβλίου ασθενών του φρουραχρείου εντοπίσθηκε και ο ενδοκρινολόγος του 401. Ομως και πάλι, ο αξιωματικός που συνέταξε το πόρισμα, αποδέχεται πλήρως τις εξηγήσεις που του έδωσε και δηλώνει ότι δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία γι' αυτόν!

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών, μελών της ΕΑΑ, οι επιτροπές εξέταζαν τους στρατεύσιμους και την ίδια ώρα εκδίδονταν από τη γραμματεία συμπληρωμένα τα έντυπα των γνωματεύσεων για υπογραφή. Καμία υπογραφή στα άκυρα, πλαστά, έντυπα γνωματεύσεων δεν αναγνωρίσθηκε ως έγκυρη από τους γιατρούς-μέλη της ΕΑΑ!

Τα έντυπα αυτά καταχωρίζονταν στο αρχείο και αντίγραφά τους αποστέλλονταν στα στρατολογικά γραφεία, χωρίς να συνοδεύονται από ανάλογο διαβιβαστικό έγγραφο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό στρατιωτικής αλληλογραφίας. Ετσι, οποιοδήποτε άτομο που τυχαία ή εσκεμμένα βρισκόταν στη γραμματεία της ΕΑΑ, μπορούσε εύκολα να προσθέσει στους φακέλους πλαστές γνωματεύσεις, αναφέρεται στην ΕΔΕ.

onalert.gr


ΣΧΕΤΙΚΟ:Συνελλήφθη ο στρατιωτικός γιατρός που είχε απαλλάξει από το στρατό όλο το star system!

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news