facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«Καπνός» η απαγόρευση τσιγάρου στους δημόσιους χώρους

Τι δείχνει πανελλαδική έρευνα

Σε «μαύρη τρύπα» της αντικαπνιστικής προσπάθειας εξελίσσεται το κάπνισμα στους δημόσιους κλειστούς χώρους.

Το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα έχει περιοριστεί στο 35,6% των ενηλίκων. Οι μισοί αναφέρουν, ωστόσο, ότι υφίστανται το παθητικό κάπνισμα στον χώρο της εργασίας. Μόλις το 5,9% δηλώνουν ότι δεν έχουν δει ποτέ κάποιον να καπνίζει σε καφέ, μπαρ ή εστιατόριο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την πρόσφατη πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, σε δείγμα 1.008 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Όπως αναφέρει το Έθνος, Οι επιστήμονες προτάσσουν δύο σημαντικά συμπεράσματα: το πρώτο είναι ότι η χώρα μας πλησιάζει στα ποσοστά καπνιστών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Το ποσοστό των ανδρών που καπνίζουν ήταν 49,9% το 2006 και περιορίστηκε φέτος στο 43,8%. Μικρότερη είναι η μείωση στις γυναίκες (από 30,8% στο 28,1%).

Αξιόλογη είναι η μείωση στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, στις οποίες το ποσοστό των καθημερινών καπνιστών έχει μειωθεί από 44,3% σε 31,7% μέσα σε μία πενταετία. Το στοιχείο αυτό δείχνει πως όλο και λιγότεροι νέοι ξεκινούν το κάπνισμα.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news