facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τις θερμές ευχές μας σε όλους και όλες. 

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! 

Το άγιο Φως ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ρύθμιση για στεγαστικά δάνεια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Διαπραγματεύσεις με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με στόχο να καταλήξουν σε ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. «Πιλότο» αναμένεται να αποτελέσει η ρύθμιση που έχει ήδη ανακοινωθεί για τα δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών. Προς το παρόν οι δανειολήπτες που αποπληρώνουν στεγαστικό δάνειο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα είναι εκτεθειμένοι, καθώς η ρύθμιση της μηνιαίας τους δόσης εναπόκειται στην...
καλή διάθεση της τράπεζας.
 Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν οι τράπεζες δέχονται να προχωρήσουν σε αλλαγή των όρων αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου (είτε με αύξηση της περιόδου αποπληρωμής είτε με εξασφάλιση περιόδου χάριτος ενός ή δύο ετών) ζητούν από τον πελάτη τους να υπογράψει νέα δανειακή σύμβαση, η οποία μάλιστα προβλέπει αυξημένο επιτόκιο. Άλλη λύση για τους δανειολήπτες είναι να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη. Στην πράξη, βέβαια, η ατομική πτώχευση δύσκολα αποδεικνύεται συμφέρουσα για δανειολήπτες που έχουν ακίνητα στο όνομά τους και το μόνο που χρειάζονται είναι μια προσωρινή μείωση στη μηνιαία δόση μέχρι να περάσει η ύφεση.
Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση να αφορά... όλους τους δανειολήπτες που έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος. Θα προβλέπεται δυνατότητα διαφοροποίησης από τράπεζα σε τράπεζα αλλά θα ισχύουν κάποιοι κοινοί κανόνες:
Ο δανειολήπτης θα μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου του εφόσον του το επιτρέπει η ηλικία του. Για παράδειγμα, η τράπεζα θα δικαιούται να αρνηθεί την παράταση κατά 20 χρόνια στη διάρκεια αποπληρωμής ενός δανείου εφόσον αυτός που το αποπληρώνει έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του. Δεν θα υπάγονται σε ρύθμιση δάνεια των οποίων η δόση είναι πολύ χαμηλή ή δάνεια τα οποία έχουν εκταμιευτεί πριν από λίγους μήνες. Το μεγάλο «παζάρι» ανάμεσα στα δύο υπουργεία και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αναμένεται να αφορά στους όρους αναχρηματοδότησης, καθώς μια ρύθμιση για να είναι ευνοϊκή για τον δανειολήπτη δεν θα πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση του επιτοκίου δανεισμού. Πάντως , το πρόβλημα με την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων γίνεται ολοένα και εντονότερο, καθώς οι μειώσεις μισθών και η ανεργία οδηγούν τους δανειολήπτες σε αδιέξοδο. Ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2011 το 10,7% των στεγαστικών δανείων έχει σταματήσει να εξυπηρετείται, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις 5,3%.
(Kυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

online-pressblog.blogspot.com
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news