facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

1 στις 4 επιχειρήσεις «ξέχασε» να αναπροσαρμόσει τον κατώτατο μισθό- Στοχευμένοι έλεγχοι από το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Σοκάρουν τα στοιχεία στοχευμένων ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα. Μία στις 4 είναι οι επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν το νέο κατώτατο μισθό, δεν προσμετρούν τριετίες, αλλά κρατούν τις αποδοχές των εργαζομένων σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ο εργατολόγος Ιωάννης Καρούζος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για το ζήτημα και πως μπορούν να κινηθούν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που διαπιστώσουν μη αναπροσαρμογή του μισθού τους.

«Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στα λογιστήρια από τότε που ίσχυε, έπρεπε να γίνει τον επόμενο μήνα που έπρεπε να κατατεθεί η μισθοδοσία σε καθέναν από τους εργαζόμενους. Η επιθεώρηση εργασίας δεν έχει διευκρινίσει αν η παραβατικότητα των επιχειρήσεων αφορά στο νέο κατώτατο ή και στις τριετίες. Καθώς για τις τριετίες αναγνωρίστηκαν μετά από παρά πολλά χρόνια η προϋπηρεσία. Πάντως είτε το ένα είτε το άλλο επισύρουν πρόστιμα από 1.800 ευρώ μέχρι και 8.000.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς τα συστήματα μισθοδοσίας οποιασδήποτε επιχείρησης είναι αυτοματοποιημένα, συνδέονται με τράπεζες πληροφοριών και επίσης με μια ανώνυμη καταγγελία του Χ εργαζομένου γίνεται έλεγχος στο σύνολο της επιχείρησης. Ο εργαζόμενος που κάνει την καταγγελία προστατεύεται από την απόλυση, από τη βλαπτική μεταβολή », όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρούζος.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news