facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Φωτιά στις γραμμές του ΗΣΑΠ στη Νερατζιώτισσα - Κατέβηκαν οι πιβάτες βγήκαν έξω και κατέβηκαν στον χώρο δίπλα στις γραμμές [βίντεο]

Συναγερμός σήμανε στον ΗΣΑΠ και στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά κάτω από τον συρμό του Ηλεκτρικού, την ώρα που βρισκόταν μεταξύ των σταθμών Ειρήνης και Νερατζιώτισσας

Από τα μεγάφωνα μάλιστα ανακοινώθηκε ότι έχει ξεσπάσει φωτιά ενώ άμεσα έσπευσαν στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες οι οποίοι την έσβησαν.

Οι επιβάτες βγήκαν έξω και κατέβηκαν στον χώρο των γραμμών, ακόμα και μέσα σε αυτές, προκειμένου να απομακρυνθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

ΗΣΑΠ φωτιά

Στην άνοδο σταμάτησε προσωρινά η κυκλοφορία των συρμών και οι επιβάτες που βρίσκονται στον συρμό της καθόδου, κατέβηκαν και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τον σταθμό Ειρήνη.

Αυτό που χρίζει διερεύνησης πάντως, είναι αν υπήρξε κάποια σχετική ενημέρωση και οδηγία στους επιβάτες που εγκατέλειψαν τον συρμό και περπάτησαν μέχρι την Ειρήνη στο χώμα, δίπλα στις ηλεκτροφόρες ράγες.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Για το περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς πλησίον της τροχιάς στη Γραμμή 1 του Μετρό, σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ αναφέρει: "Σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, για να εκκινήσει, επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου.

Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑΣΥ.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική".

Μαρτυρίες από επιβάτες αναφέρουν ότι η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από καλώδια.

thetoc 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news