facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Kύκλωμα εκβιαστών: Δύο προφυλακιστέοι, έξι ελεύθεροι υπό όρους – Οι απολογίες συνεχίζονται

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς απολογήθηκαν οι οκτώ από τους 14 κατηγορούμενους, μέλη του κυκλώματος των εκβιαστώνΔύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Άλλοι έξι πήραν ήδη προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη (11/7), μεταξύ αυτών και η 43χρονη από την Πάτρα, που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση.

Ένα σημειωματάριο που κρατούσε, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται και είναι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη τεθεί σε αργία, όπως και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δοδοληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του ΠΑΣΟΚ που επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών, προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης. Εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης. Δωροληψία υπαλλήλου και ψευδή βεβαίωση άνω των 120.000 ευρώ.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news