facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Δυο άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στη «Σύμπραξη Εκδίκησης» – Γιατί είχαν απασχολήσει

Ένας 52χρονος ποινικός με συμμετοχή σε ληστείες και ένας 40χρονος που έχει απασχολήσει την Ελληνική Αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών κατά το παρελθόν, είναι τα δυο άτομα που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική μετά από επιχείρηση. Οι δυο άνδρες κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» που είχε εξαρθρωθεί τον Μάρτιο του 2024.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 52χρονος που συνελήφθη, είχε γνωρίσει το «αρχηγό» της οργάνωσης, ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Άλλωστε φέρεται να λάμβανε απευθείας εντολές από αυτόν και να τις μετέφερε στα μέλη της οργάνωσης που βρισκόταν εκτός φυλακής.

Ο δεύτερος συλληφθείς, ο 40χρονος είχε ενεργό υποστηρικτικό ρόλο, στην τοποθέτηση της βόμβας έξω από τράπεζα στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2024, συνολικά 10 άτομα, 4 εκ των οποίων ήταν ήδη στις φυλακές, είχαν κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news