facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στις Βρυξέλλες – Τα τρακτέρ πολιορκούν το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Νέες κινητοποιήσεις των αγροτών είναι σε εξέλιξη από το πρωί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αναμένεται να συζητήσει –ανάμεσα σε άλλα θέματα– τις αλλαγές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του χρόνου που οι αγρότες με εκατοντάδες τρακτέρ «καταλαμβάνουν» την διοικητική έδρα της ΕΕ. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες είχαν πραγματοποιηθεί την 1η και την 26η Φεβρουαρίου.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται έξω από το κτίριο του Συμβουλίου και αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει. Τα τρακτέρ είχαν σταθμεύσει από το βράδυ της Δευτέρας στη πλατεία Schuman στην καρδιά των Βρυξελλών.

Το ευρωπαϊκό συντονιστικό όργανο των αγροτών υπογραμμίζει πως οι πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν «είναι ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών που παρακινούν τις διαδηλώσεις των αγροτών σε ολόκληρη την Ευρώπη εδώ και μήνες».

Οι αγρότες καταγγέλλουν την υπερβολική γραφειοκρατία, τα ενισχυμένα περιβαλλοντικά μέτρα, τις φθηνές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. «Αφήστε μας να ζήσουμε από το επάγγελμά μας», έγραφε το πανό σε ένα τεράστιο τρακτέρ που απέκλεισε κεντρικό δρόμο των Βρυξελλών.

farmers_I_ba0d9.jpg

farmers_II_4872e.jpg

farmers_III_e5311.jpg

farmers_IV_af7d0.jpg

farmers_kentrikh_4dbbe.jpg

ieidiseis 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news