facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άρον-άρον τα βαγόνια!

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής, προκύπτουν ενδείξεις κεντρικής «επικοινωνιακής διαχείρισης» τις πρώτες ώρες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, οι οποίες οδήγησαν σε εξάλειψη κρίσιμων στοιχείων.

Με το ερώτημά για το ποιος έδωσε την εντολή για τη μεταφορά των βαγονιών από τον τόπο της τραγωδίας να φαίνεται πως καταλήγει στην ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και τον διευθύνων σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Τερεζάκη, ο οποίος ανέφερε πως «την απομάκρυνση των βαγονιών αλλά και την επισκευή της σιδηροδρομικής γραμμής τη ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ. με προφορική επικοινωνία αξιωματικού της με υπάλληλο του Τμήματος Γραμμής του ΟΣΕ».

«Δεν έγινε σεβαστός ο νόμος για τη διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων, ο 5014 του 23’ όπου στα άρθρα 21 και 44 ορίζει σαφώς τι γίνεται με τον χώρο του εγκλήματος, ο οποίος πρέπει να παραμείνει φυλασσόμενος και αποστειρωμένος, στον οποίο βέβαια μοναδική πρόσβαση και έλεγχο του χώρου έχουν οι δικαστικές αρχές και η δικαιοσύνη», είπε ο δικηγόρος και πατέρας θύματος, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Το «Βήμα» απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να διασταυρώσει την πληροφορία.

-Είναι αληθές ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. την εν λόγω χρονική περίοδο 1-6 Μαρτίου 2023 έδωσαν εντολές – όπως μνημονεύεται –για τέτοιου είδους τεχνικές ενέργειες και παρεμβάσεις όπως οι μετακινήσεις βαγονιών, διορθώσεις γραμμών και άλλα σχετικά θέματα;

-Ενέργειες που αναφέρονται στο αίτημά σας δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο της προανακριτικής δικογραφίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν και για το γεγονός της διαρροής των ηχογραφημένων συνομιλιών τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news