facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

K. Λουράντος στο iatronet.gr: Εμπαιγμός του λαού οι αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων

"Το υπουργείο Υγείας κοροϊδεύει τον κόσμο και πραγματικά το μέτρο της κατάργησης της εξίσωσης ασφαλιστικής τιμής με τη λιανική τιμή στα γενόσημα είναι εμπαιγμός όλου του λαού. Ασθενείς φέρνουν στο φαρμακείο συνταγές που αναγράφεται μηδενική συμμετοχή, ενώ πια αυτό δεν ισχύει".

Τα παραπάνω αναφέρει στο iatronet.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνος Λουράντος, σχετικά με το χθεσινό μας ρεπορτάζ για το χαράτσι στους ασθενείς.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ επισημαίνει αναλυτικά τα εξής:

"Χαρακτηριστικά προ διμήνου μία ασθενής αγόρασε τέσσερις στατίνες και η συμμετοχή της ήταν μηδενική, ενώ μόλις χθες ξαναγόρασε το ίδιο σκεύασμα στην ίδια ποσότητα και η συμμετοχή της ήταν 50 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι η πελάτισσα δεν αγόρασε τα φάρμακα που τα είχε ανάγκη γιατί δεν διέθετε τα χρήματα της συμμετοχής της 

Η επιβάρυνση στην τσέπη του ασθενή από την εφαρμογή του μέτρου είναι τουλάχιστον 80% και αυτό δεν αφορά μερικά φάρμακα, αλλά πάνω από 1700 γενόσημα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος με το μέτρο και δικαιολογεί απολύτως την αγανάκτηση του κόσμου, που πραγματικά βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση μην μπορώντας να τα βγάλει πέρα. 

Ας βγει το υπουργείο να πει την αλήθεια στον κόσμο: ότι δηλαδή δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για την Υγεία και την φαρμακευτική δαπάνη και πρέπει από κάπου να τα πάρουμε".

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news