facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση 372.000 ευρώ για κλοπή λιρών από θυρίδα

Ακόμα ένας άνθρωπος δικαιώθηκε για την υπόθεση με τις διαρρήξεις στις θυρίδες υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, αφού το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή που υποβλήθηκε και επιδίκασε την αποζημίωση για αυτές τις απώλειες.

Το δικαστήριο απέρριψε άλλες δύο παρόμοιες αγωγές που υπέβαλαν οι μισθωτές ισάριθμων θυρίδων και οι οποίοι πρόκειται να ασκήσουν εφέσεις έτσι ώστε να κριθούν από το ιεραρχικά ανώτερο Πρωτοδικείο.

Στο Ειρηνοδικείο, με τη διαδικασία των μισθωτικών διαφορών,  προσέφυγαν οι μισθωτές 5 θυρίδων που υπέβαλαν ισάριθμες  αγωγές αποζημίωσης σχετικά με την αξία των απολεσθέντων πολύτιμων αντικειμένων τους και την ηθική ικανοποίηση λόγω της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν. Συνολικά διεκδικούν περισσότερα από  3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στις αρχές του μήνα,  εκδόθηκαν  οι αποφάσεις  για τις τρεις από τις αγωγές που συζητήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο.

Στο σκεπτικό αναφέρεται ότι το δικαστήριο αποδέχεται πως υπήρξε κλοπή του περιεχομένου των θυρίδων επειδή δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας ενώ ως δράστης κατονομάζεται ένας τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος μετά τον εντοπισμό μέρους των κλοπιμαίων που φέρεται πως κατείχε.

Στην αγωγή που έγινε δεκτή, το Ειρηνοδικείο έκρινε ότι αποδείχθηκε πλήρως η κλοπή 1600 χρυσών λιρών παλαιάς κοπής που περιείχε η θυρίδα και αναγνώρισε την υποχρέωση της τράπεζας να καταβάλει ως αποζημίωση στην ενάγουσα το χρηματικό ποσό των  372.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους.

«Είμαστε ικανοποιημένοι μεν από τη δικαστική απόφαση αλλά με το ποσό που επιδικάστηκε η εντολέας μου δεν μπορεί να αντικαταστήσει σήμερα τις λίρες που υπήρχαν στη θυρίδα καθώς η αξία της κάθε λίρας υπολογίστηκε με την τιμή που είχε κατά το χρόνο της κλοπής και όχι με τη σημερινή που είναι διπλάσια. Άρα, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ασκήσουμε έφεση» δήλωσε στην Karfitsa ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαδόπουλος – Τσαγιάννης.

«Δεν αποδείχθηκε το περιεχόμενο»

Αντίθετα,  στις άλλες δύο αγωγές που απορρίφθηκαν το Ειρηνοδικείο έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε το περιεχόμενο των θυρίδων κατά τον χρόνο που αυτές ανοίχτηκαν από τον δράστη ή τους δράστες της κλοπής και αν πράγματι ήταν τοποθετημένο σ’ αυτές το σύνολο ή έστω μέρος των επικαλούμενων από τους ενάγοντες, χρημάτων, νομισμάτων, κοσμημάτων και τιμαλφών.

«Δεν είμαστε ακόμη ούτε στα μισά του δρόμου. Από το 2013, οι εντολείς μου υποφέρουν και σε πείσμα όλων θα πάμε μέχρι τέλους.

Τουλάχιστον, το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι κλάπηκε το περιεχόμενο της θυρίδας κι αυτό είναι λυτρωτικό» δήλωσε στην Karfitsa ο δικηγόρος Αστέριος Τόσκας, επισημαίνοντας ότι οι  μισθωτές των δύο θυρίδων σκοπεύουν να  ασκήσουν έφεση.

Στη μία εκ των δύο περιπτώσεων μάλιστα εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους – μισθωτή της θυρίδας και όπως προέκυψε είχε δώσει ως ενέχυρο ο παραπάνω τραπεζικός σε έτερο παθόντα.

Ο τελευταίος- παραλήπτης των κλοπιμαίων παρέδωσε τα συγκεκριμένα τιμαλφή  στην αστυνομία και από εκεί τα θύματα αναγνώρισαν τα πολύτιμα αντικείμενα που τους ανήκαν.  Η αγωγή του συζητήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news