facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Εργαλειοποιεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης η Τουρκία με φόντο τις εκλογές

Μετά την επιστροφή του Ταγίπ Ερντογάν σε μια πιο σκληρή γλώσσα, καθώς μίλησε πάλι για τη Σμύρνη και τους εχθρούς που πέταξαν τότε οι κεμαλικές δυνάμεις στη θάλασσα, έχουμε σήμερα αναρτήσεις των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, όπου αναφέρονται σε «Τούρκους» στην αποκαλούμενη Δυτική Θράκη.

Με αφορμή την 29η Ιανουαρίου, την οποία οι Τούρκοι έχουν ονομάσει «Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης», αμφότερα τα υπουργεία κάνουν λόγο για τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη, με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα να διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στον αγώνα για την αναγνώριση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας.

Στην Αθήνα αντιλαμβάνονται ότι όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, με κορυφαίους δήμους όπως η Κωνσταντινούπολη να διακυβεύονται, ενδεχομένως να πληθύνουν αυτού τους είδους οι παρεμβάσεις.

Ούτως ή άλλως γνωρίζουν ότι η μειονότητα εργαλειοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την τουρκική ηγεσία, κυρίως για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Θεωρούν όμως ότι θα διατηρηθεί το ήπιο κλίμα ενόψει και του νέου γύρου των ελληνοτουρκικών επαφών.

Όσον αφορά τη μειονότητα διπλωματικές πηγές επαναλαμβάνουν ότι όλοι Έλληνες πολίτες και βεβαίως οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας.

Άλλωστε οι σχετικές διατυπώσεις στη Συνθήκη της Λωζάννης είναι ξεκάθαρες και αναφέρονται στη μειονότητα της Θράκης ως «μουσουλμανική».

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news