facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Κορονοϊός: Πάνω από 300 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο – Ανακοινώσεις για τα σχολεία από τον ΕΟΔΥ

Ανησυχία και προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές προκαλεί η δυναμική επανεμφάνιση του κορονοϊού, εξαιτίας του συγχρωτισμού -χωρίς μέτρα προστασίας- την περίοδο των γιορτών. Μάλιστα καταγράφεται σημαντική αύξηση στις νέες εισαγωγές κορονοϊού, στα νοσοκομεία της χώρας μας, καθώς υπάρχει έξαρση της Covid-19, σε συνδυασμό της γρίπης και των ιώσεων. Χαρακτηριστικό ότι μόλις σε ένα 24ωρο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατέγραψαν αύξηση 52%.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 309 εισαγωγές στα νοσοκομεία ενώ την 1η Ιανουαρίου είχαμε 172 και στις 2 Ιανουαρίου είχαμε 262 εισαγωγές.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό σε απλές κλίνες είναι 1.392 και 90 άτομα σε ΜΕΘ.

Η ανησυχία για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων εντείνεται εν όψει και της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη σε σημερινή συνέντευξη ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης του κορονοϊού εκδόθηκαν οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, λοιμωξιολόγοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσουν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Μάλιστα η κα Αγαπηδάκη ανέφερε ότι τα παιδιά που έχουν συμπτώματα οι γονείς θα πρέπει να τα κρατούν στο σπίτι, καθώς ακόμη και αν έχουν αρνητικό τεστ, γιατί μπορεί να έχουν οποιαδήποτε άλλη αναπνευστική λοίμωξη και έτσι να διασπείρουν τον ιό.
Υπενθυμίζετε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση των ειδικών για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και βέβαια τον εμβολιασμό σε άτομα άνω των 60 ετών και ευπαθείς ομάδες.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news