facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ερντογάν κάλεσε τη Ρωσία να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ζητώντας μάλιστα την επιστροφή της Κριμαίας, την οποία κατέχει η Ρωσία από το 2014.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, σε μήνυμα που απηύθυνε στη Σύνοδο των Ηγετών της Κριμαϊκής Πλατφόρμας, υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου.

«Η υποστήριξή μας για την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας είναι ακλόνητη. Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι απαίτηση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στην 4η Σύνοδο Ηγετών της Κριμαϊκής Πλατφόρμας.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε στους Τούρκους Τατάρους της Κριμαίας, που όπως ισχυρίστηκε έχουν επιδεινωθεί από την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, λέγοντας: «Πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να γίνονται πρόσθετα βήματα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Τούρκων Τατάρων της Κριμαίας την επόμενη περίοδο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία της Αγκυρας για τερματισμό του πολέμου, λέγοντας: «Η ειλικρινής επιθυμία μας είναι να τελειώσει ο πόλεμος με μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη βασισμένη στην εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

ieidiseis

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news