Όλοι έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο. Το ασθενοφόρο παρέλαβε την ελαφρά τραυματισμένη συνοδηγό και την μετέφερε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο πραγματογνώμονας έκανε την δουλειά του καταγράφοντας τις ζημιές.
Όταν ήρθε η ώρα να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα οι δυο οδηγοί, η οδηγός του ενός ΙΧ, που σημειωτέον δεν προκάλεσε το ατύχημα, έδειξε το δίπλωμά της από το κινητό της τηλέφωνο. Από το wallet δηλαδή.
Η απάντηση που πήρε από τον αστυνομικό που κατέγραψε το συμβάν ήταν ότι δεν είναι αποδεκτό και το ήθελε σε χαρτί. Και μάλιστα της καταλόγισε πρόστιμο 10 ευρώ.
Η οδηγός έμεινε άφωνη και διερωτήθηκε για ποιό λόγο έχει στο κινητό της την αστυνομική ταυτότητα, την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου αλλά και το δίπλωμα οδήγησης.
Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι το δίπλωμα έχει ελλιπή στοιχεία….
Υπενθυμίζεται ότι από την παρουσίαση του ψηφιακού διπλώματος οδήγησης επί υπουργίας Κυριάκου Πιερρακάκη ο τότε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε δηλώσει ότι τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια.
Φυσικό είναι ο πολίτης να διερωτάται: Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε δημοσίου λειτουργού το αν θα δεχθεί ή όχι ένα ψηφιακό έγγραφο; Ποιο το νόημα της ύπαρξής τους; Και ακόμα και αν υπάρχουν εξαιρέσεις γιατί πρέπει να το γνωρίζει ο πολίτης;newsit
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου