facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ιωάννινα: Άγνωστοι βανδάλισαν τον μετεωρολογικό σταθμό στην Δρακόλιμνη

Άγνωστοι βανδάλισαν τον μετεωρολογικό σταθμό στην Δρακόλιμνη για δεύτερη φορά το φετινό καλοκαίρι , τον έριξαν στο έδαφος προκαλώντας φθορές για ανεξήγητο λόγο.

Ο επικεφαλής της επιστημονικής προσπάθειας Κωσταντής Αλεξόπουλος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησε το γεγονός επισημαίνοντας ότι ο μετεωρολογικός σταθμός θα ξαναστηθεί ξανά και ξανά μέχρι να βαρεθούν να τα σπάνε.

«Μέχρι να καταλάβουμε την αξία της επιστήμης. Μέχρι να κατανοήσουμε πως μόνο με δεδομένα μπορεί να επιτευχθεί η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος που όλοι ζητάμε αλλά λίγοι φαίνεται να θέλουν» τόνισε .

Μέσα στο καλοκαίρι άγνωστοι έσπασαν και έκλεψαν κάμερα που είχε εγκατασταθεί για την παρακολούθηση της χειμερινής παγοκάλυψης της λίμνης.

Ο σταθμός φέρει ταμπέλα που επεξηγεί πως η προσπάθεια αυτή είναι εθελοντική, στα πλαίσια του LiMnADs Project και σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-Meteo Gr, το Γεωπάρκο Βίκου – Αώου, το Balkan Chamois Society, και το Scott Polar Research Institute, με αποκλειστικό σκοπό την έρευνα για την προστασία του τοπίου και της πλούσιας βιοποικιλότητας που αυτό υποστηρίζει.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news