facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Κορινθία

Το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από τη Στιμάγκα του Δήμου Βέλου-Βόχας μαίνεται ανεξέλεγκτο και αυτή τη στιγμή πλησιάζει το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, η φωτιά ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλίσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας», τόνισε. Ένα μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς το βουνό και το άλλο φαίνεται να πηγαίνει προς τη Νεμέα.

Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της μέρας επιχειρούσαν 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στάλθηκε μήνυμα 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή της Στιμάγκας να είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13.40 και «ξέφυγε» σε χαράδρα. Καίει καλλιέργειες, αμπέλια, ελιές και πεύκα, αλλά και πουρνάρια.

 

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news