facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

«Φαινόμενο» στα Γιάννενα: Η θερμοκρασία έπεσε 16 βαθμούς σε 2 ώρες και η υγρασία έφτασε στο 99%

Μια ξαφνική νεροποντή σάρωσε τα Ιωάννινα με αποτέλεσμα, την Πέμπτη (11/7), η θερμοκρασία να πέσει κατά 16 βαθμούς Κελσίου μέσα σε δύο ώρες.

Στοιχεία για την ξαφνική καταιγίδα που «χτύπησε» τα Ιωάννινα, έδωσε ο ομότιμος καθηγητής Μετεωρολογίας – Κλιματολογίας, Άρης Μπαρτζώκας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Άρης Μπαρτζώκας έγραψε: «Στον μετεωρολογικό σταθμό του Πανεπιστημίου, στις 14:00, η θερμοκρασία ήταν 37ᵒC και η σχετική υγρασία 22%. Στις 16:00 η θερμοκρασία ήταν 21ᵒC και η σχετική υγρασία 99%. Πτώση και άνοδος 16ᵒC και 77%, αντίστοιχα, δηλαδή, μέσα σε ένα δίωρο! Η εικόνα από τον μετεωρολογικό δορυφόρο δείχνει τις νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου που έφεραν τη μάλλον ευπρόσδεκτη βροχή».

Το μπουρίνι που έπληξε τα Ιωάννινα

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβεστικοί σταθμοί της πόλης κλήθηκαν, την Πέμπτη (11/7), να επέμβουν σε δέκα περιστατικά, κόβοντας και απομακρύνοντας δέντρα από το οδόστρωμα, από αυλές σπιτιών, ακόμη και από αυτοκίνητα.

Υπήρχε μία περίπτωση πτώσης της κολώνας της ΔΕΗ στην Παλαιά Βλαχόστρατα από Σταυράκι προς Βουνοπλαγιά, στην οποία επιλήφθηκε η Αστυνομία και ο ΔΕΔΗΕ. Τα περιστατικά ήταν στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου και ένα στην περιοχή του Βουτσαρά. Μάλιστα, κόπηκε και ένα μεγάλο κλαδί δέντρου στην οδό Γαριβάλδη.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news