facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα στο νοσοκομείο Γεννηματάς: Έσβησε και η γεννήτρια – Αναβάλλονται χειρουργεία

Σε μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα βρίσκεται το νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην 1 τα ξημερώματα προκλήθηκε βλάβη εξωτερικά του κτιρίου, που έως και αυτή τη στιγμή δεν έχει αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα να σβήσει και η γεννήτρια.

Όπως αναφέρει στο Τhesstoday.gr ο Πέτρος Κετικίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων του νοσοκομείου, “η γεννήτρια βρισκόταν σε λειτουργία για 10 ολόκληρες ώρες, χωρίς να αποκατασταθεί η ζημιά, με αποτέλεσμα να σβήσει. Άλλωστε η λειτουργία της είναι για σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη”.

Αυτή τη στιγμή, το 80% του νοσοκομείου είναι σε μπλακ άουτ, με αποτέλεσμα να καθυστερούν χειρουργεία και υπάρχει επικινδυνότητα σε αρκετά τμήματα. “Δεν υπάρχει ρεύμα σε όλο το μεγάλο κτίριο, στις διοικητικές υπηρεσίες, στα χειρουργεία και μάλιστα σε μέρα γενικής εφημερίας”, σημειώνει ο κ. Κετικίδης.

“Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ζημιά”

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το νοσοκομείο μένει χωρίς ρεύμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. “Οι εργαζόμενοι των τεχνικών υπηρεσιών κουβαλούσαν μπιτόνια με πετρέλαιο για να έχουμε προσωρινά ρεύμα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοια ζημιά. Ευτυχώς η ΜΕΘ έχει νέα γεννήτρια έπειτα από δωρεά και η γεννήτρια της Παιδιατρικής αντέχει ακόμη”, αναφέρει. Συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν αυτή την ώρα για την αποκατάσταση της βλάβης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνεργεία γέμισαν τη γεννήτρια με πετρέλαιο και το ρεύμα επανήλθε, χωρίς ωστόσο να αποκατασταθεί η βλάβη. Εάν δεν αποκατασταθεί τις επόμενες ώρες, το νοσοκομείο κινδυνεύει ξανά με μπλακ αουτ.

thesstoday

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news