facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Κάθειρξη 172 ετών σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν 84 μετανάστες

«Βαριές ποινές» επιβλήθηκαν χθες το πρωί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργηματων Δωδεκανήσου σε δυο υπαλλήλους και τον 47χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Ρόδο, στο οποίο, πέρυσι το καλοκαίρι είχαν βρεθεί να διαμένουν 84 μετανάστες, παράνομα.

Η δίκη ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε χθες. Σύμφωνα με αυτή ο 4

7χρονος ιδιοκτήτης καταδικάστηκε αε συνολική ποινή κάθειρξης 172 χρόνια εκτιτέα τα 20 έτη. Ο 48χρονος Παλαιστίνιος που διέμενε στο Λίβανο και ο 34χρονος από το Κονγκό σε συνολικη ποινή φυλάκισης 87 έτη και 3 μήνες ο πρώτος και 87 έτη και 4 μήνες ο δεύτερος (εκτιτεα τα οχτώ χρόνια). Οι εφέσεις για τους καταδικασθέντες δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σύμφωνα με τις οποίες, στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο φιλοξενούνται αλλοδαποί που είχαν έρθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Έτσι, στις 24 Αυγούστου 2023 το πρωί, οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στο κατάλυμα, όπου και εντόπισαν συνολικά 84 μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων. Οι αλλοδαποί δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας, καθώς είχαν εισέλθει παράνομα.

Στο πλαίσιο της διαλεύκανσης της υπόθεσης, συνελήφθησαν όλοι οι αλλοδαποί, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των νόμιμων διαδικασιών, μεταφέρθηκαν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά και ο 47χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου καθώς και δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι σε αυτό, ηλικίας 48 και 34 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν αρμοδίως. Στις 29 Αυγούστου 2023, πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου, διαδοχικά για να απολογηθούν, ο 47χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Ρόδο και οι δύο αλλοδαποί (48 και 34 ετών), φερόμενοι ως υπάλληλοι της επιχείρησης.

Μέχρι αργά το βράδυ διήρκεσε η διαδικασία των απολογιών και οι τρεις άνδρες αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.
Ωστόσο, οι όποιοι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και Εισαγγελέα με αποτέλεσμα με σύμφωνη γνώμη, τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και οι εργαζόμενοι του καταλύματος να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι και να οδηγηθούν στη φυλακή, όπου και θα επιστρέψουν μετά την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.

rodiaki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news