facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Καμένα Βούρλα: «Οι κλέφτες δρουν καθημερινά και κυκλοφορούν άνετοι σαν γείτονες»

Την ώρα που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαφημίζει την αστυνόμευση της πρωτεύουσας, η ελληνική επαρχία είναι πραγματικά στο έλεος κάθε λογής παραβατικότητας.

Πριν στεγνώσει η μελάνη από το θέμα «Χωρίς αστυνομικούς η Φθιώτιδα - Αφήνουν την περιφέρεια για την Αθήνα & τους επισήμους», μια σειρά από γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δραματική έλλειψη αστυνόμευσης, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης σχεδόν όλων των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Έξι κλοπές στον ίδιο δρόμο

Κάτοικος Καμένων Βούρλων από τη γειτονιά «Χαλάσματα», καταγγέλλει στο LamiaReport, έξι (6) κλοπές στον ίδιο δρόμο, σε διάστημα όχι μεγαλύτερο του ενός μήνα! Οι τελευταίες στις 13:30’ το μεσημέρι της Κυριακής (2/6), όταν ο κλέφτης ήρθε τετ α τετ με τη νεαρή ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Η τελευταία επέστρεφε με το αυτοκίνητό της, με τη μητέρα της και το ανήλικο παιδί της, όταν ο κλέφτης αποχωρούσε σαν κύριος από την αυλή της.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έψαχναν για παλιοσίδερα, εκείνη την ώρα όμως μια γειτόνισσα φώναξε για κλοπή του πορτοφολιού της. Σύμφωνα με όσα λέει αυτόπτης μάρτυρας στο LamiaReport, από τις γωνίες πετάχτηκαν άλλα 4 άτομα, ενώ ο κλέφτης ατάραχα της είπε «μην τολμήσεις να πάρεις τηλέφωνο» και τη «διέταξε», να κάνει στην άκρη το αυτοκίνητό της προκειμένου αυτός και οι συνεργοί του να αποχωρήσουν με ένα μαύρο ΙΧΕ. Να τονίσουμε ότι το σημείο είναι σε μονόδρομο και δε χωράνε δύο αυτοκίνητα μαζί!

Επίσης να σημειώσουμε ότι το κλεμμένο πορτοφόλι βρέθηκε λίγο αργότερα πεταμένο με τις κάρτες και τις ταυτότητες κι έλειπαν μόνο τα 200 ευρώ που είχε επίσης μέσα.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο», μας λέει κάτοικος της περιοχής που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα όσα βιώνουν. «Οι κλέφτες συμπεριφέρονται κυριολεκτικά σαν να είναι γείτονες. Έρχονται καθημερινά κάνουν ότι κάνουν και φεύγουν ανενόχλητοι σαν κύριοι. Η αστυνομία γνωρίζει αλλά δηλώνει αδυναμία να βρίσκεται παντού, δεν προλαβαίνει», υποστηρίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η ακτίνα δράσης των κλεφτών - διαρρηκτών, ξεκινά από το Μώλο και φτάνει μέχρι το Λογγό, αναφορικά με το Δήμο Καμένων Βούρλων. Ο αριθμός των κλοπών είναι διψήφιος, ωστόσο τις περισσότερες φορές η λεία είναι μικρή και οι ιδιοκτήτες δεν ασχολούνται καν να τις καταγγείλουν.

«Τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους. Είμαστε απροστάτευτοι, πως θα καλυφθούμε. Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε στο σημείο ή να μας σκοτώσουν ή να τους σκοτώσουμε», μας λέει έτερος πολίτης φανερά αγανακτισμένος.

Τουριστικός προορισμός

Το ΑΤ Καμένων Βούρλων είναι μία από τις υπηρεσίες που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα σε προσωπικό, έχοντας να εκτελέσει και την καθημερινή γραφειοκρατία.

Τα πολύ δύσκολα ωστόσο είναι ακόμη μπροστά, καθώς τους καλοκαιρινός μήνες ο πληθυσμός της περιοχής 5πλασιάζεται.

Ενδεικτικά, την Κυριακή 2 Ιουνίου τα Καμένα Βούρλα, αλλά και το σύνολο των παραλιών γέμισαν ασφυκτικά, σε σημείο να μη βρίσκεις κάπου να καθίσεις! Αυτός ο κόσμος απαιτεί ασφάλεια και αστυνόμευση, αντί όμως το αστυνομικό προσωπικό να διπλασιάζεται, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με τις μισές θέσεις να μη καλύπτονται, ενώ θα πρέπει να βγουν μετά τις Ευρωεκλογές και οι καλοκαιρινές τους άδειες.

Θα ήταν καλό λοιπόν να ερωτηθεί ο κ. Υπουργός ποιος ακριβώς θα μείνει πίσω να λειτουργήσει τα Τμήματα της Ελληνικής επαρχίας.

lamiareport

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news