facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Η Αλεξανδρούπολη τίμησε τα 104 χρόνια από την απελευθέρωσή της (Βίντεο)

Με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια 2024 στην Αλεξανδρούπολη.

Η ημέρα ξεκίνησε με την έπαρση της μεγαλύτερης ελληνικής σημαίας στο χώρο δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάουπροεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρας.

Στο χώρο του λιμανιού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον αποκάλυψη των πολεμικών σημαίων από τα στρατιωτικά τμήματα των σχηματισμών και μονάδων της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Οι μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και ειδικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης, παρήλασαν στην παραλιακή λεωφόρο, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Συμμετείχαν πολλοί πολιτιστικοί, αθλητικοί και εθελοντικοί σύλλογοι της Αλεξανδρούπολης, με μικρά και μεγάλα μέλη, καθώς και προσκοπικές ομάδες.

Ακολούθησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, με τμήματα της 12ης Μεραρχίας, τμήμα Εθνοφυλακής, μηχανοκίνητα μέσα του στρατού, μοτοσικλέτες και οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, από την κανονιοφόρο "Κάσος" που βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Την παρέλαση έκλεισε το τμήμα επιδείξεων της Σχολής Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, ενώ πάνω από την πόλη πέταξαν ζεύγη πολεμικών αεροσκαφών F-16 και μαχητικών ελικοπτέρων Kiowa.

e-evros

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news