facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ – Ένταση έξω από το δικαστικό μέγαρο (βίντεο)

Ελεύθεροι έως τις 29 Μαρτίου, όταν και θα γίνει η αναβληθείσα δίκη, αφέθηκαν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Λίγο μετά τις 12:30 οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και περνώντας το κατώφλι της εξόδου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καταχειροκροτήθηκαν από τη μεγάλη μάζα διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί για την συμπαράστασή τους.

Με αγκαλιές και φιλιά οι διαδηλωτές υποδέχτηκαν τα 49 άτομα, ενώ φώναξαν και συνθήματα όπως «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι, επικράτησε ένταση στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και άτομα που ήρθαν για συμπαράσταση στους 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ.

Μητέρα συλληφθέντος: «Δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση τους»

Η Αναστασία Ζήση, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μητέρα συλληφθέντος δήλωσε ότι «εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας 49 νέοι άνθρωποι διώκονται με έναν αδιανόητο τρόπο» και συμπλήρωσε ότι «αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει, είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία. Το πιο σημαντικό που έχουμε σε αυτή τη χώρα είναι τα νέα παιδιά και δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίησή τους».

Συνήγορος υπεράσπισης: «Καμία παράνομη πράξη, είναι όλα κατασκευασμένα»

Ο συνήγορος υπεράσπισης των συλληφθέντων, Στάθης Τσομίδης δήλωσε ότι «δόθηκε αναβολή στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Πρώτον για το γεγονός ότι δεν προσήλθαν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε συλλήψεις, που είναι καθοριστικό για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας ορθά και να αποδειχθεί αν και κατά ποσό για τις κατηγορίες τις οποίες εισάγονται ενώπιον του Τριμελλους Πλημελειοδικοου Θεσσαλονίκης για τα 49 άτομα είναι ορθές.

Και δεύτερον για το γεγονός ότι δεν υπήρξε πολιτική αγωγή, που είναι πάρα πολύ κρίσιμο για την εφαρμογή του άρθρου 168 περί διαταράξεως.

Μου έκανε εντύπωση ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους ήθελαν να δικαστούν σίγουρα. Αυτό δείχνει ένα φρόνημα της νεολαίας το οποίο πρέπει να γίνει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Δεν υπήρξε καμία μα καμία παράνομη πράξη. Είναι όλα κατασκευασμένα. Δεν ξέρω τι εξυπηρετεί αυτή η σημερινή ταλαιπωρία νέων ανθρώπων. Πάντως, δεν εξυπηρετεί την απονομή της δικαιοσύνης».

 

thesstoday

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news