facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: «Θα καταθέσουμε μήνυση κατά της εισαγγελέως», είπε ο Κούγιας – «Να το κάνετε», του απάντησε η εισαγγελική λειτουργός

Με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας με μεγάλη δόση κεταμίνης.

Πρώτος αγόρευσε ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Δ. Γεωργακόπουλος και εν συνεχεία ο Δ. Καράμπελας. Και οι δυο συνήγοροι, για λογαριασμό του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορουμένης, Μάνου Δασκαλάκη, υποστήριξαν την κατηγορία σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη μητέρα χορήγησε την  κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα στερώντας της τη ζωή.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, δήλωσε ότι θα καταγγείλει την εισαγγελέα της έδρας στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου. Η αιτία, όπως είπε ο κ. Κούγιας είναι η φράση που ανέφερε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ότι «η μόνη ατυχία που είχε στη ζωή της η μικρή Τζωρτζίνα ήταν ότι είχε μητέρα την κατηγορούμενη».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας ανέφερε στο ακροατήριο: «Η εισαγγελέας αγόρευε επί πολλές ώρες. Η αγόρευση ήταν προφορική. Να κατατεθεί τώρα η αγόρευσή της εισαγγελέα γραπτώς. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Η κυρία κατηγορουμένη είναι ιερό πρόσωπο. Δεν έχει κανείς δικαίωμα ούτε να ειρωνεύεται κατηγορούμενο ούτε να συκοφαντεί. Πληροφορήθηκα ότι η ειρωνεία πήγε σύννεφο. Και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα».

Μάλιστα ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι η εισαγγελέας έχει τελέσει το αδίκημα της  συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της εντολέα του και εξ αυτού του λόγου θα προσφύγει στα ποινικά και αστικά δικαστήρια. «Καταγγέλλουμε την εισαγγελέα ενώπιον πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου» είπε ο συνήγορος με την εισαγγελέα να του απαντά: «Να το κάνετε».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να κατατεθεί η αγόρευση της εισαγγελέως γραπτώς, λέγοντας ότι «η εισαγγελέας αγόρευε επί πολλές ώρες. Η αγόρευση ήταν προφορική. Να κατατεθεί τώρα η αγόρευση. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευση της δεν θα ξεκινήσω την αγόρευση μου».

Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου για κατάθεση της εισαγγελικής αγόρευσης. «Αν στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά η πρόταση της εισαγγελέως μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα», τόνισε ο συνήγορος.

Τώρα, μεταξύ άλλων ο εκ των συνηγόρων του Μ. Δασκαλάκη. Σ.Γεωργακόπουλος, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του τόνισε μεταξύ άλλων πως η  ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο κοριτσάκι «είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο των θανάτων από κεταμίνη», ενώ υπογράμμισε και ότι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης καταλήγει ότι αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από κεταμίνη, την οποία επιβεβαίωσε και στο ακροατήριο.

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι», είπε ο συνήγορος

Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Δ. Καράμπελας υποστήριξε: « Η αποδεικτική διαδικασία ήταν υποδειγματική. Δοκιμάστηκε η ελληνική δικαιοσύνη. Με πλήρη νηφαλιότητα διερευνήσατε κάθε πτυχή της υπόθεσης. Είχαμε ρεκόρ απολογίας της κατηγορουμένης. Έγινε αναλυτική επιστημονική διερεύνηση. Τις επόμενες ημέρες θα κληθείτε να αποφασίσετε εάν πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα ή τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη». Ακόμη ο συνήγορος ανέφερε:

«Πρόκειται για δίκη ιατρικού αντικειμένου και όλοι βγήκαμε σοφότεροι από αυτήν. Πρέπει ωστόσο να την διερευνήσετε με όσα ελάμβαναν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού. Μιλάμε για τη διερεύνηση μίας εγκληματικής ενέργειας. Δεν έχουμε να κάνουμε ένα δεμένο ζευγάρι αλλά ένα ζευγάρι «σκοτωμένο» πριν το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν το Αγλαΐα Κυριακού, ήταν σε διάσταση. Όσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα απουσιάζει από το ακροατήριο η κατηγορούμενη μητέρα, καθώς είχε προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news