facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ μέσα από τη Νομική – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ μέσα από τη Νομική, όπως φαίνεται σε βίντεο που παρουσιάζει το ertnews.gr ενώ αστυνομικός τραυματίστηκε στα χέρια.  

Πριν από λίγο επιχείρησε η «Αύρα» της ΕΛΑΣ ενώ στο κτήριο παραμένει ομάδα ατόμων. 

Σήμερα έγινε πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης των μη κρατικών Πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας.

Φοιτητές μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αλληλέγγυοι από όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία δωρεάν σπουδές» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Ελίνα Κολύβα η αστυνομία εκτιμά ότι οι διαδηλωτές ήταν 15.000.

Με σύνθημα «πτυχία με αξία, δουλειά με αξιοπρέπεια» το οποίο οι φοιτητές έγραψαν στον τοίχο του Υπ. Εργασίας, η πορεία με ιδιαίτερο παλμό κατευθύνθηκε προς της Βουλή.  

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται για 5η συνεχή εβδομάδα, πολλές σχολές της χώρας βρίσκονται ακόμα υπό κατάληψη ενώ
παράλληλα συνεχίζονται οι εξετάσεις και με ψηφιακά μέσα. Οι μαθητές συμμετείχαν και αυτοί στο σημερινό συλλαλητήριο. Αρνούνται, όπως λένε, να αποδεχθούν, όπως το ονομάζουν, το νομοσχέδιο της αδικίας, ενώ στο πλευρό των φοιτητών βρίσκεται η ΟΛΜΕ, δηλαδή η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΣΔΕΠ που είναι το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών πανεπιστημίου και ερευνητών.

Ένταση μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων πριν από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Οκτώ τραυματίες

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας μία ώρα πριν ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που συγκεντρώνονταν στα Προπύλαια, ήρθαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή με μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν μικρής έντασης επεισόδια, τα οποία όμως είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για να ξεσπάσουν τα επεισόδια ήταν ένας καβγάς για το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε χωρίς άλλα προβλήματα στις 12:00.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας των τραυματιών, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρουν τραύματα στο κεφάλι.

ertnews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news